El dijous 15 de desembre, tant a l’Ajuntament de Cerdanyola com a l’EMD de Bellaterra, es va llegir públicament el manifest “El parlament som tots”, impulsat per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium cultural (OC). Aquest manifest es va llegir davant de molts ajuntaments catalans per donar suport a la presidenta del Parlament Carme Forcadell, en la vigília de la seva declaració davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), per haver permès un debat parlamentari entorn del procés d’independència de Catalunya.

Cerdanyola del Vallès ha respost a la crida feta per les entitats sobiranistes encapçalades per les seccions locals de l’ANC i l’AJIC (Assemblea de Joves Independentistes de Cerdanyola). Ambdues van convocar la població a la lectura del manifest davant de les institucions i a la sortida per anar juntes a l’acte de suport davant del TSJC. Per la seva banda, l’ANC de Bellaterra ha emès un comunicat destacant la gravetat de la qüestió doncs “Es tracta d’un atac directe a la mateixa essència de la democràcia i és molt greu que sigui il·legal el debat de les idees al Parlament; on s’hauria de fer sinó?”. Per finalitzar sentencien “Només calen uns minuts per anul·lar la querella que l’Estat ha posat en contra de la presidenta, però no ho ha fet,  ni ho farà. I demanen dialogar? Simplement fan propaganda política”. Divendres 16 de desembre, l’alcalde Carles Escolà, i el regidor d’ERC, Daniel Mallén, van acompanyar a la presidenta del Parlament en la seva declaració. C. Forcadell ha prestat declaració en el marc de la querella presentada per la Fiscalia per un presumpte delicte de desobediència i prevaricació en permetre que el ple del Parlament votés les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent. Com a conseqüència podria enfrontar-se a una possible inhabilitació, una decisió que els partits sobiranistes no comparteixen i ja han avançat que podrien començar a desobeir la legalitat espanyola.