El Vallès Occidental està format per 23 municipis, el que representa més de 900.000 habitants. Pel que fa als centres sanitaris compta amb tres hospitals de referència, però, és suficient?

 

El Vallès Occidental és una de les comarques més poblades de Catalunya. Pel que fa als equipaments sanitaris, a banda dels CAP de cada municipi, el territori té 3 hospitals de referència: Mútua de Terrassa, Hospital de Terrassa i Hospital Parc Taulí. L’any 2005 es van planificar dos hospitals més per tal de descongestionar i oferir un servei de proximitat als ciutadans de Cerdanyola, Ripollet i Montcada, però la crisi econòmica va estroncar el projecte.  Actualment, el Conseller de Salut A. Comín aposta per comprar l’Hospital General de Catalunya (HGC) i integrar-lo a la xarxa pública, fet que podria enterrar els projectes de l’Ernest Lluch i el Vicente Ferrer. Més informació, al http://www.totsantcugat.cat.

 

“La compra de l’HGC  ens ajudarà a estalviar recursos públics” A. Comín.

 

Mútua de Terrassa

Terrassa

Dóna cobertura a 260.000 persones de l’oest de la comarca i del Baix Llobregat. El 2015 va atendre 2.000.636 visites en modalitat ambulatòria. Juntament amb l’Hospital de Terrassa i l’Hospital Parc Taulí, són els equipaments sanitaris més utilitzats pels habitants del Vallès Occidental. 

 

 

Hospital de Terrassa

Terrassa

Aquest centre forma part del Consorci Sanitari de Terrassa, una enitat integrada amb vocació de servei públic, consorciada per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Terrassa i la Fundació Sant Llàtzer. Està format per set CAP i dóna cobertura a més de 200.000 persones de la comarca. 

 

 

Hospital Parc Taulí

Sabadell

Forma part de la Corporació Sanitària Parc Taulí. És el centre de referència de l’est de la comarca, el que representa atendre gairebé a 400.000 habitants. Ofereix una bona connexió amb transport públic i en fan ús gran part dels vallesans, cosa que provoca, des de fa anys,  un col·lapse en el servei.

 

 

Hospital General de Catalunya 

Sant Cugat del Vallès

Actualment forma part del grup QuirónSalud. A banda de la funció d’hospital privat, fins ara tenia un conveni amb Salut per absorbir alguns pacients. Si es complís la proposta de Comín, l’HGC es convertiria en el centre de referència del sud de la comarca i no es construiria el Vicente Ferrer ni l’Ernest Lluch. 

 

 

Hospital Vicente Ferrer 

Rubí

L’inici d’obres estava previst pel 2011 però, de la mateixa manera que va passar amb l’Hospital Ernest Lluch, la crisi econòmica va aturar el projecte. Havia de ser el referent pels habitants de Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal i ajudar a descongestionar el servei dels altres hospitals. 

 

 

Hospital Ernest Lluch

Cerdanyola del Vallès

S’havia de construir l’any 2009 i donar assitència a 200.000 persones del Vallès Occidental Sud. Els alcaldes i grups municipals no renuncien al projecte però la seva construcció s’ha vist amenaçada per la compra de l’Hospital General de Catalunya (HGC) per part de la Generalitat.