Ple municipal Desembre 2016 | Laia TR

 

El darrer ple municipal del 29 de desembre va portar a l’ordre del dia la modificació del tipus general i diferenciat de l’IBI per a l’any 2017. Daniel Mallén, regidor de Serveis Econòmics (ERC), va argumentar que l’IBI suposa el 40% dels ingressos de l’Ajuntament, aproximadament uns 20 M d’€.

 

El mes de maig el govern es va acollir a un descens lineal del 8%, el que comporta també una davallada en la capacitat de recaptació del consistori. Durant la sessió, el regidor va reclamar la col·laboració de tots els partits per tal de millorar els serveis per a la ciutadania, generar un volum d’inversió correcte i prestar més ajuts a les entitats. Si més no, la resposta del plenari va ser negativa.

 

El regidor no adscrit Jordi Miró, malgrat votar a favor, va demanar la dimissió del regidor per irresponsable al no haver presentat prèviament el pressupost. L’altre grup que va votar a favor va ser ICVEUiA, fent les mateixes reclamacions. Els grups municipals del PP, C’s, PDECat i PSC van rebutjar-ho. Seguint la línia dels primers en pronunciar-se, Josep Grau (PDECat) va afirmar que “esperaven un debat del paquet econòmic sencer. En canvi, ni tan sols portaven els pressupostos, pla d’inversions o ordenances completes”.

 

L’assetjament de l’oposició va continuar. Sònia Rodríguez (C’s) va acusar-los “d’acció de govern improvisada”  i Francisco Ortiz (PSC) “de no passar l’examen de validació del govern”. Mallén, per la seva banda, va defensar un altre ordre afegint que “a partir de conèixer els ingressos, podrien elaborar pressupostos i en diferents escenaris”.

 

L’alcalde Carles Escolà va recordar que “no per repetir una mentida mil vegades esdevé realitat” i que el posicionament dels partits correspon al “manual bàsic de l’oposició”. A l’octubre de 2016 les ordenances no es van poder aprovar i el responsable n’és el plenari, “qui ara se’n desentén per bloquejar el govern”.