Planta de Liven a Berga | E. Escolà

 

El grup traslladarà la línia de producció de crispetes de Berga a Puig-reig

 

 

El fabricant català d'aperitius Liven invertirà cinc milions d'euros en una nova planta a Puig-reig (Barcelona), una nau de 5.000 metres quadrats on es traslladarà la línia de producció de crispetes per a microones que fins ara s'elaborava a la fàbrica de Berga (Barcelona).

 

 

“Necessitem alliberar espai de la planta de Berga perquè ja no podem créixer més en els 25.000 metres quadrats d'aquesta fàbrica”, ha explicat en una entrevista d'Europa Press el director general de Liven, Salvador Montagut, que ha afegit que ja s'han realitzat sis ampliacions d'aquesta factoria.

 

 

La nova planta de Puig-reig estarà operativa en el segon semestre d'aquest 2017, i encara no s'ha determinat el nombre de treballadors necessaris per a aquesta factoria, si bé part del personal serà a través de noves contractacions i també haurà trasllats des de Berga.

 

 

Actualment Liven –la marca comercial del qual és Zanuy– fabrica a Berga, a més de les crispetes, aperitius com truites de blat i productes Tex-Mex, i Montagut vol ampliar aquestes línies productives.

 

 

El grup, amb oficines centrals a Sant Cugat del Vallès (Barcelona) i una plantilla de 293 treballadors, també té una planta de processat, tractament i emmagatzematge per al subministrament de blat de moro en Ariéstolas (Osca).

 

 

A aquestes instal·lacions es summa una altra fàbrica en Ocaña (Toledo) per a la comercialització i distribució de [nachos], salses, blat de moro crispeter, consumibles i màquines popejadores i dispensadores de salses per a cines, recintes firals i parcs temàtics, i en total el grup té una capacitat de producció d'entre 51.000 i 56.000 quilograms anuals.

 

 

Liven, que és present en 85 països –i han estat el seu principal mercat Europa–, ha tancat 2015 amb una facturació de 72 milions d'euros; les previsions per al tancament d'exercici 2016 són 75, i es preveu que 2017 també sigui un any de creixement, amb una xifra de negoci de 80 milions.

 

 

El 60% de les vendes són exportacions i el 40% restant correspon al mercat nacional: “Necessitem anar fora per seguir creixent i ara apostem per consolidar els mercats en els quals estem presents”, ha apuntat Montagut.

 

 

 

15 MILIONS D'INVERSIÓ EN 5 ANYS

 

 

Des de 2012, el Grup, fundat en 1991, ha invertit un total de 15,37 milions d'euros en maquinària i instal·lacions productives i mediambientals, i destaquen la construcció d'una caldera de biomassa en 2014 i la planta fotovoltaica per a autoconsum inaugurada en 2016 a Berga, que ha suposat tres milions d'inversió.

 

 

Un altre dels reptes per a 2017 és promocionar la marca Zanuy a través d'un 'food truck' itinerant que recorri la geografia del país i estigui present en fires i esdeveniments culturals i esportius.