La llegenda del gran tresor amagat a la Torrota de l’Obac de Terrassa

by | gen. 11, 2017 | Cultura

 

Mapa de la ruta i la situació de la Torrota de l'Obac | MARTA MASERAS

 

“Diu la llegenda que la Torrota estava comunicada per un llarg túnel amb la torre circular del cingle Gran, prop de Vacarisses. En temps de les guerres carlines, una nit de llamps i trons de febrer, un militar carlí i el seu assistent venien de La Barata pel camí ral amb una mula carregada d'or. Sense que ningú els veiés van entrar al túnel i van amagar el tresor. L'endemà van ser enxampats i l'oficial mort. L'ajudant va ser deportat a Ceuta on, al veure que mai podria recuperar el tresor va fer-ne confidència a un lladregot de Terrassa amb el que compartia cel·la, anomenat Nas Ratat. Quan Nas Ratat va ser alliberat i va tornar a Terrassa va anar a cercar el tresor però mai el va trobar. Només cal que hi aneu a trenc d'alba i trobeu la trapa que el nas ratat no va saber veure i els primers rajos de sol faran brillar les monedes d'or que encara hi ha amagades”.

 

El punt de partida és la casa nova de l'Obac (carretera de Rellinars B122, kms 10) hi ha un gran aparcament on podem deixar el cotxe. Aquí tenim l'oficina de turisme del parc de Sant Llorenç de Munt i el restaurant de la Pastora. Estem al terme de Terrassa, a tocar de Vacarisses.

 

La Torrota de l'Obac, al Parc Natural de Sant Llorenç | MARTA MASERAS

 

Prenem el camí de la dreta, senyalitzat de color verd i vermell (Matagalls – Montserrat). Avançarem uns metres i a una mitja horeta, tot passejant, aviat trobem la indicació –> La Torrota de l'Obac que la veiem just per sobre nostra. Ja hem arribat, només ens cal pujar uns últims metres per un corriol i agafem aire que fa pendent. Val la pena l'esforç, i veure les privilegiades vistes que ens ofereix la torre des d'aquí dalt. Podem veure Montserrat, les valls de Rellinars, Vacarisses, el torrent de Xoriguera i en un dia clar fins i tot el mar.

 

La Torre, també coneguda com la Torre del Moro, està situada de manera estratègica, dalt el cingle de la Serra Llarga a uns 800 metres d'altitud. De planta rectangular d'uns 3 metres x 4 metres de costat i aproximadament d'uns 6 metres d'alçada. Construïda amb carreus poc treballats, de pedra esmoladora unides per morter de calç. Es creu que tenia dues plantes i una escala interior. Originària del segle X, la Torre complia funcions de vigilància i transmissió de senyals òptiques. Alineada ens queda amb Montserrat, la Torre de Monistrol, la Torrota de Vacarisses i Sant Llorenç de Munt.

 

Les primeres excavacions es van realitzar el 1911 a càrrec de Pau Gorina. Més tard, a finals dels anys 80, la Diputació de Barcelona va realitzar uns treballs de conservació.

 

Diu la llegenda que hi ha un tresor amagat… Us animeu?

 

La Torrota de l'Obac | MARTA MASERAS

 

 

Vistes des de la Torrota de l'Obac de Terrassa | MARTA MASERAS

 

 

Vols llegir més…?

La Festa de Primavera: L’èxit d’una jornada “pensada, organitzada i feta pels veïns”

La Festa de Primavera: L’èxit d’una jornada “pensada, organitzada i feta pels veïns”

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Bellaterra la primera Festa de Primavera en motiu de la celebració dels 75 anys de la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB), una jornada festiva organitzada per l’associació veïnal juntament amb altres veïns i veïnes de Bellaterra que ha aplegat un seguit d’activitats esportives, mediambientals, culturals, literàries gastronòmiques i lúdiques.

Veniu a gaudir de la Festa de Primavera de la Unió de Veïns de Bellaterra!

Veniu a gaudir de la Festa de Primavera de la Unió de Veïns de Bellaterra!

La Unió de Veïns ja té enllestit el programa de la Festa de Primavera prevista pel pròxim diumenge 15 de maig a Bellaterra. Serà una jornada festiva i sense cotxes que acumularà un seguit d’activitats esportives, mediambientals, culturals, infantils, literàries, gastronòmiques i lúdiques que tindran lloc principalment a la Font de la Bonaigua de Bellaterra. L’objectiu, gaudir d’una festa ecològica i sostenible i celebrar els 75 anys de l’associació veïnal que ja insta, en la mesura del possible, a desplaçar-se sense cotxes, tot passejant per Bellaterra.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: