La calefacció: 3 errors que et poden sortir cars

by | gen. 12, 2017 | Al Dia

 

L'estalvi en la calefacció | A. Simón

 

Als mesos d’hivern, la calefacció dispara el consum energètic de la llar i pot arribar a suposar fins al 50% de la factura. Per això és important evitar aquests errors que ens poden sortir cars. Aquests són els més habituals, segons el RACC:

 

 

  • Deixar-la oberta sempre a una temperatura constant per evitar puntes de consum: tot i que és una creença molt estesa, això no ens rebaixarà la factura. Els experts recomanen parar-la a la nit o mantenir-la a 15 graus durant les hores del dia que no estiguem a casa, i programar el termòstat perquè s’obri o pugi de temperatura una mica abans de les hores en què hi anem. En cas d’absències prolongades, llavors sí, és millor parar-la.

 

 

  • Posar la temperatura més alta del que es recomana: per als fredolics, és una temptació, però la recomanació és mantenir la calefacció entre els 19 i els 21º. Aquesta es considera una bona temperatura de confort a la llar i si, tot i així, tenim una mica de fred, millor que ens abrigue’m una mica més. Cal tenir en compte que per cada grau de més, gastem un 8% més d’energia.

 

 

  • Creure que amb les portes i les finestres tancades la calor no s’escapa: entre el 20 i el 40% de la calefacció se sol escapar per les finestres. Per això, tenir un bon aïllament pot contribuir a reduir una quarta part de la factura. Posar doble vidre, abaixar les persianes i tancar les cortines a la nit pot ser de gran ajuda.

 

 

Si evites aquests errors, la teva factura associada a la calefacció ho hauria de notar. També pots consultar més consells que t’ajudin a estalviar energia i els seus costos. I per garantir que res d’això falla, tingues a l’abast una bona assegurança de la llar que s’encarregui de revisar la instal·lació. Un bon manteniment pot arribar a suposar un estalvi del 15%.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: