L'estalvi en la calefacció | A. Simón

 

Als mesos d’hivern, la calefacció dispara el consum energètic de la llar i pot arribar a suposar fins al 50% de la factura. Per això és important evitar aquests errors que ens poden sortir cars. Aquests són els més habituals, segons el RACC:

 

 

  • Deixar-la oberta sempre a una temperatura constant per evitar puntes de consum: tot i que és una creença molt estesa, això no ens rebaixarà la factura. Els experts recomanen parar-la a la nit o mantenir-la a 15 graus durant les hores del dia que no estiguem a casa, i programar el termòstat perquè s’obri o pugi de temperatura una mica abans de les hores en què hi anem. En cas d’absències prolongades, llavors sí, és millor parar-la.

 

 

  • Posar la temperatura més alta del que es recomana: per als fredolics, és una temptació, però la recomanació és mantenir la calefacció entre els 19 i els 21º. Aquesta es considera una bona temperatura de confort a la llar i si, tot i així, tenim una mica de fred, millor que ens abrigue’m una mica més. Cal tenir en compte que per cada grau de més, gastem un 8% més d’energia.

 

 

  • Creure que amb les portes i les finestres tancades la calor no s’escapa: entre el 20 i el 40% de la calefacció se sol escapar per les finestres. Per això, tenir un bon aïllament pot contribuir a reduir una quarta part de la factura. Posar doble vidre, abaixar les persianes i tancar les cortines a la nit pot ser de gran ajuda.

 

 

Si evites aquests errors, la teva factura associada a la calefacció ho hauria de notar. També pots consultar més consells que t’ajudin a estalviar energia i els seus costos. I per garantir que res d’això falla, tingues a l’abast una bona assegurança de la llar que s’encarregui de revisar la instal·lació. Un bon manteniment pot arribar a suposar un estalvi del 15%.