La Carpa Sant Cugat tanca portes | Cedida

 

La Carpa Sant Cugat ha tancat les seves portes a la ciutat després que es decretés el desnonament de l'empresa que en portava la gestió. Un desnonament que arriba per la denúncia d'impagament dels rebuts de lloguer dels últims mesos interposada per Set Ball, propietaris de la discoteca.

 

Abans del cap de setmana, el 6 de gener, el Grup Moon Sant Cugat, del qual pertanyia La Carpa, anunciava a Facebook que “per motius aliens a gerència, la discoteca La Carpa Sant Cugat romandrà tancada” i anunciaven que en els pròxims dies es donarien explicacions detallades anunciant que “si ens veiem obligats a tancar definitivament, obrirem un local espectacular, en un breu termini de temps, d'acord amb la nostra clientela amb capacitat per acollir-vos a tots”.

 

El tancament definitiu es produïa el dilluns 9 de gener quan el local va ser desmuntat. Aquest dimecres, 11 de gener, el Grup Moon Sant Cugat ha fet públic un comunicat en què donen les explicacions anunciades en la publicació prèvia a Facebook. “Ens veiem amb el deure moral de donar explicacionsdavant la nostra clientela, que tant ens heu cuidat, sent part implicada d'aquesta injustícia, del tancament de La Carpa Sant Cugat, perquè no podreu gaudir d'aquesta discoteca, en la que tantes alegries heu viscut”, comencen dient.

 

El grup recorda que l'estiu del 2014 va presentar una oferta al jutjat de Cerdanyola, a un procés concursal, per adquirir els actius i bes dels antics gestors de la discoteca per passar-ne a ser els propietaris. Un concurs que van guanyar, demanant un crèdit per portar a terme l'empresa. En aquest moment, afirmen haver signat un “contracte abusiu” amb la propietat, i haver trobat el local sense allò que figurava al concurs, veient-se obligats a invertir per poder posar el local a punt.

 

Els nous gestors inauguraven l'octubre del 2014. “Vam passar el primer any amb molts esforços, pagant tot tipus d'inconvenients que anaven sorgint com l'adequació dels limitadors acústics que mai havien existit en aquesta discoteca”, remarquen.

 

El local ha estat desmuntat | Cedida

 

Un cop començava a funcionar, recorden al mateix comunicat, al gener del 2016 “ens arriba un requeriment d'hisenda en el qual se'ns insta a pagar els lloguers a l'Estat perquè la propietat havia estat embargat”, tot afirmant que “estan pagats tots els nostres lloguers del darrer any, i no tenim cap inconvenient en demostrar que aquests pagaments s'han fet”.

 

Davant aquesta situació, expliquen que es van posar en contacte amb la propietat rebent “llargues i infinites excuses”. Després de rebre un segon requeriment d'hisenda, “vam decidir pagar tots els mesos”. Poc després, relaten, “ens arriba una demanda de desnonament per impagament dels lloguers presentada per la propietat embargada (no per hisenda) que ens deixa atònits però amb la tranquil·litat d'haver pagat dins del termini”.

 

Després de noves reunions amb la propietat, afirmen, “ens diuen que necessiten fer un nou contracte que li garantirà una tranquil·litat en la gestió de la discoteca perquè entén que hem fet un ús inapropiat de les seves instal·lacions”. El grup va accedir alhora que “vam cometre l'error de presentar el recurs a la demanda que no procedia i, per tant, quedava anul·lada sense cap problema, dos dies fora de termini i sembla que la justícia és implacable amb aquests despistes i no accepta el nostre recurs a tràmit, tot i que teníem raó i havíem pagat els lloguers abans que es presentés la demanda”.

 

Amb noves reunions amb la propietat, expliquen “decidim acceptar i presentar un contracte amb tot el que ens requeria”. Amb tot, durant la gestió, afirmen que se'ls notifica telefònicament el trencament de les negociacions i “la voluntat de la propietat de fer un desnonament exprés”. Un fet que es produïa el 28 de desembre de 2016, amb ordre de desnonament el 9 de gener de 2017.

 

Després de la festa de fi d'any afirmen haver començat a desmuntar les propietats adquirides, amb l'ajuda de l'equip del local. “Els vam parlar de la possibilitat de no abandonar, i que estem pensant a crear un nou projecte on ubicar la nostra clientela que no té cap culpa”, afirmant que “s'apunten sense dubtar”.

 

Mentrestant, afirmen “s'han presentat les demandes pertinents al jutjat i la justícia haurà de dictar sentència, amb les al·legacions presentades i decidirà si recuperem el nostre local o si haurà de tancar per sempre”.

 

L'activitat s'ha traslladat, mentrestant, a Moon Sant Cugat.