jutjats de Terrassa | Google Maps

 

Els jutjats de Catalunya atendran al públic mitja hora més cada dia, després de l'acord signat entre el Departament de Justícia i els quatre sindicats de l'Administració de Justícia. D'aquesta manera, els ciutadans podran fer tramitacions de 9 a 14.30 hores, mentre que fins ara només podien fins les 2 de la tarda. Això, a banda d'oferir més servei als ciutadans, suposarà un estalvi d'un milió d'euros a la Generalitat en vigilància i seguretat perquè es concentrarà l'horari en les mateixes franges, i això reduirà les hores amb treballadors dins dels edificis judicials. També millorarà la compactació de la jornada laboral dels treballadors públics.

 

Amb aquest acord, els empleats de l’Administració de justícia a Catalunya recuperen les condicions prèvies a la crisi econòmica, tal com ja han fet els del País Basc i el País Valencià, entre d’altres. Aquest és un dels tres acords que van signar aquest dijous al vespre els representants dels sindicats STAJ, CSIF, CCOO i UGT amb el secretari general, Adrià Comella, i la secretària de Relacions amb l’Administració de Justícia, Patrícia Gomà. Es tracta del primer acord del Departament de Justícia amb tots els sindicats amb representació des del 2006.

 

El segon acord preveu una reubicació de treballadors. D’acord amb les limitacions de la Llei de pressupostos, la plantilla s’ha de mantenir estable, no pot créixer. Malgrat que sempre falten mans, hi ha llocs on n’hi falten més que en d’altres. És per això que el Departament de Justícia i els sindicats han acordat una reordenació dels llocs de treball amb l’objectiu que els jutjats i les fiscalies disposin d’una dotació de personal proporcional al volum de feina que assumeixen. 

 

L’acord consisteix en el canvi d’ubicació de 48 llocs de treball, amb destí a les fiscalies, als jutjats amb noves oficines judicials i als jutjats de pau amb més necessitats de personal. Així, una dotzena de nous treballadors aniran als jutjats de Balaguer, El Vendrell, Blanes, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet i Vilafranca del Penedès; una dotzena als jutjats de pau de Cambrils, Salou, Selva del Camp, Polinyà, Sentmenat, Castelldefels i Vallgorguina; una quinzena a la fiscalia de Barcelona ciutat i una desena a les fiscalies de Badalona, Granollers, Sabadell, Terrassa, L'Hospitalet de Llobregat i Blanes.

 

A més, el Departament destinarà més de 90 places de l’Administració de justícia a la dotació dels nou nous jutjats pendents de creació per part del govern espanyol. Hi haurà una seixantena de baixes, quatre als jutjats d'instrucció de Terrassa i la resta a Barcelona, sobretot als jutjats d'instrucció i als contenciosos-administratius.