Mossos | Comunicació Mossos

 

 

Mossos d’Esquadra de la comissaria de Cerdanyola del Vallès van detenir la matinada del 14 de gener en aquesta localitat una dona de 34 anys, de nacionalitat alemanya i veïna de Barcelona com a presumpta autora del delicte d’abandonament de menor d’edat.

 

Pels volts de les 00.30 hores els Mossos, en el marc d’un control, van identificar una furgoneta a l’interior de la qual viatjaven una dona, propietària del vehicle, el seu nadó, un amic i un gos de raça bòxer. La conductora va explicar als agents que havia sortit a portar un pastís a uns amics que es trobaven en una discoteca situada molt a prop del lloc on s’estava realitzant el control i que després marxaria cap a casa seva a Barcelona.

 

Un cop els agents van finalitzar el control, cap a les dues de la matinada, van passar davant la discoteca que els havia mencionat la conductora i van veure la furgoneta aparcada davant sense ningú, aparentment, a l’interior. Ni la conductora  ni el seu amic es trobaven a les rodalies.

 

Ni la conductora  ni el seu amic es trobaven a les rodalies.

 

Davant la possibilitat que el nadó pogués estar a l’interior i atenent a la baixa temperatura, els policies van intentar obrir el vehicle però es trobava totalment tancat. De seguida, però, van poder contactar amb un client de la discoteca que els va dir que la propietària de la furgoneta es trobava a l’interior del local i va anar a buscar-la.

 

La dona va reconèixer que el seu nadó es trobava a l’interior dormint en un bressol.

 

La dona va reconèixer que el seu nadó es trobava a l’interior dormint en un bressol. En obrir el vehicle els agents van trobar el gos sense morrió i el nadó dormint tapat amb diverses mantes així com diversos matalassos al voltant en condicions higièniques inadequades i sense cap tipus de calefacció.

 

Se li van practicar proves d’alcoholèmia a la dona, el resultat de la primera prova de contrast va ser 0,23 mg/l d’aire expirat.

 

Tant la mare com el nadó van ser traslladats a dependències policials on la dona va ser detinguda i la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) es va fer càrrec del nadó.

 

la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) es va fer càrrec del nadó.

 

La detinguda va passar a disposició judicial l’endemà dissabte davant el jutjat en funcions de guàrdia de Cerdanyola del Vallès, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.