(d'esquerra a dreta) Els 5 regidors i regidores de CxC i els 4 d'ERC | Europapres

 

La Secció Local d'Esquerra de Cerdanyola ha fet públic que els regidors del Grup Municipal d'ERC-AM presenten la seva renúncia amb efectes immediats respecte a les competències que tenen delegades.

 

els regidors del Grup Municipal d'ERC-AM presenten la seva renúncia amb efectes immediats

 

D'aquesta manera, els 4 regidors d'ERC – Helena Solà, Elizabeth Pasamonte, Íñigo Garcia de Enterria i Daniel Mallén – passaran a l'oposició, deixant els 5 regidors del Compromís per Cerdanyola, en solitari altre cop al capdavant del govern.

 

Els 4 regidors passaran a l'oposició deixant als 5 regidors del Compromís per Cerdanyola en solitari altre cop al govern

 

Recordem que CxC va estar governant prop d’un any en solitari fins arribar a un pacte amb CiU, ERC i CxC, l’abril de 2016. Cinc mesos més tard es produia una crisi de govern en la que l’alcalde expulsaria els tres regidors de CiU.

 

CxC va estar governant prop d’un any en solitari fins arribar a un pacte amb CiU, ERC i CxC, l’abril de 2016.

 

El motiu que resumeix la formació és “la total pèrdua de confiança en l'alcalde, el senyor Carles Escolà, i el soci de govern, Compromís per Cerdanyola”. Concretament, es parla de “situacions on aquest no ha sabut mantenir la cohesió del govern i ha prioritzat pràctiques que no s'adiuen amb el que entenem com a formes correctes de governar”

 

L'actual situació afirmen que no garanteix el mínim d'estabilitat institucional i lamenten que el govern no hagi estat capaç de generar majors i millors consensos

 

L'actual situació no garanteix el mínim d'estabilitat institucional

 

Els membres del grup municipal han posat en coneixement dels Jutjats i de la Fiscalia del TSJC el contingut de l'informe de secretaria general on s'alerta de possibles il·lícits penals pel que fa a la gestió de les societats amb participació de l'Ajuntament, Cerdanyola Aparca i Cerdanyola Promocions, qüestió a l'ordre del dia. 

 

Recomanen que s'obri un període de reflexió respecte el rumb del govern municipal i “la manca d'acció decidida per aconseguir els objectius fixats a l'inici del mandat”

 

Finalment la formació assegura que farà autocrítica a l'oposició i pactarà amb el govern “per totes aquelles qüestions que puguin ser bones per Cerdanyola”. I acaba “no és ni serà la nostra funció bloquejar aquesta administració encara més del que ja ho està a hores d'ara”.

 

no és ni serà la nostra funció bloquejar aquesta administració encara més del que ja ho està a hores d'ara

 

De moment no hi ha hagut cap declaració per part del govern de la ciutat tot i que és provable que es pronuncii durant la jornada.