Els regidors de Compromís per Cerdanyola en roda de premsa, el 17 de gener de 2017 | Laia TR

 

El govern de Cerdanyola s'ha personat en roda de premsa aquest 17 de gener per analitzar la renúncia i sortida immediata dels quatre regidors d'ERC del govern, tal com expressava BellaterraDiari aquí.

 

L'alcalde, Carles Escolà, s'ha mostrat confós i ha expressat que “no entén aquesta sortida”. Des d'ERC s'argumenta “pèrdua total de confiança” però, segons Escolà, no els han fet arribar els motius concrets que han causat aquesta situació.

 

Tampoc entén el moment que han escollit, ja que, “s'entén encara menys com aquesta decisió arriba després d'una roda de premsa que vaig convocar jo mateix ahir, com alcalde, per explicar les actuacions que tinc previstes amb l'informe elaborat per la secretaria municipal en relació Cerdanyola Aparca”. Respecte les actuacions en aquesta matèria, Escolà ha defensat que “és la fòrmula més raonable, transparent i garantista”.

 

Com a Compromís per Cerdanyola (CxC) han sostingut que “es continuaran deixant la pell per garantir un canvi a la ciutat” i “evitar que Cerdanyola torni a l'escenari de sempre”. 

 

La feina més imminent serà tirar endavant el pressupost – fins ara prorrogat – que es planteja a partir de la ferma negociació amb l'oposició, per així aconseguir un pla d'inversions, unes polítiques socials i poder afrontar els grans reptes de la ciutat.

 

Finalment ha agraït les mostres de suport i solidaritat rebudes a nivell personal, en les xarxes socials i sobretot d'altres membres de governs que també “s'estan deixant la pell en els seus municipis”. Els cinc regidors de CxC es plantegen “seguir treballant per transformar Cerdanyola des de l'alegria, la convicció i el ferm compromís de fer una Cerdanyola més justa, lliure i igualitària”. 

 

Preguntat per l'escenari d'una possible moció de censura en el torn de preguntes, C. Escolà, ha expressat que “no és un escenari nou però si algú vol plantejar-la, haurà de presentar primer un nou candidat (…) una tasca que correspon a l'oposició”. Mentrestant, es mantenen “tranquils” perquè “les formes de governar han buscat el màxim consens possible” i “satisfets” per la feina que estan fent, amb un equip del qual l'alcalde n'està orgullós. Per acabar, tampoc contempla la seva dimissió ja que implicaria desistir davant d'un programa d'ampli consens, subscrit per quatre forces polítiques i que “és la millor opció per la ciutat”.