Emblema de Cerdanyola | David de Tegnoo

 

 

L'alcalde titlla d'”inexplicable” la sortida d'ERC del govern municipal, però confia en mantenir-se en el càrrec
 
 
El PSC de Cerdanyola del Vallès ha anunciat que iniciarà converses amb la resta de grups municipals per intentar presentar una moció de censura a l'alcalde, Carles Escolà, després que el grup d'ERC hagi anunciat la seva sortida del govern municipal i així deixat el grup de Compromís en clara minoria, amb només cinc dels 25 regidors del ple. Segons ha explicat als mitjans municipals el portaveu socialista, Víctor Francos, cal trobar una majoria “alternativa” a la ciutat perquè actualment, assegura “no té govern ni alcalde”. Per la seva banda, l'alcalde, Carles Escolà, veu “inexplicable” la sortida d'ERC del govern municipal i assegura que la “pèrdua de confiança” que al·leguen els republicans és “abstracta” perquè no l'han explicada. 
 
 
Francos assegura que de la mà de l'actual govern municipal, la ciutat corre risc de “desfer-se institucionalment” i de “desfer el que han fet totes les forces polítiques des de fa 38 anys”. El portaveu socialista opina que Cerdanyola “s'ha convertit en un circ” perquè “el govern és un desastre”. 
 

  

Tot i ser coneixedor d'aquestes intencions, Escolà es mostra tranquil i repta l'oposició a “posar-se d'acord” per trobar un candidat alternatiu. Per la seva banda, l'alcalde assegura que Compromís per Cerdanyola continuarà “treballant per transformar la ciutat” i assegura que ho farà des del consens.

 

  

Un dels primers reptes que se li plantegen és l'aprovació del pressupost municipal: “Ja hem iniciat converses i negociacions amb tots els grups de l'oposició i des de demà mateix ho continuarem fent per tirar endavant el pla d'inversions i de les polítiques socials”. Escolà avisa que la predisposició del govern a dialogar és total i espera que l'oposició no vulgui “bloquejar” l'acció de govern i “condemnar la ciutat” amb l'únic objectiu de “fer la guitza” al govern.