Enlairament d'una Cessna a l’Aeroport. | David B.

 

 

Aquest dimarts s’ha constituït un grup de treball per seguir l’operativa de l’aeroport de Sabadell. Està format per representants del govern català, la direcció de la instal·lació, els ajuntaments de la zona, entitats veïnals i empreses vinculades.

 

 

El grup s’ha creat per seguir l’operativa i el funcionament de la instal·lació, històricament qüestionada pels veïns, especialment els de Sant Quirze, Badia i Barberà. Els veïns es queixen dels sorolls i recorden les diverses víctimes mortals que s’han produït al llarg de la història enlairant-se o aterrant, l’últim l’any 2007, causant quatre víctimes mortals.

 

 

També els consistoris vallesans demanen controlar més la instal·lació, dins el terme municipal de Sabadell. El nou Grup de Treball té la presència dels consistoris de Sabadell, Badia, Barberà i Sant Quirze i està presidida pel secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font. Segons la Generalitat, les administracions i les entitats destaquen com a “molt positiu” comptar amb un espai comú de debat, on exposar les qüestions i els punts de vista vinculats amb el funcionament de l’Aeroport, compartint informació, formulant propostes i reforçant els mecanismes de relació entre les parts. En principi es reuniran cada tres mesos.