Greus destrosses per vandalisme a Sant Pau de Riu-sec

by | gen. 18, 2017 | Al Dia

Vandalisme | Cedida Ajuntament Sabadell

 

Una part de la porta original de la façana sud de l’església de Sant Pau de Riu-sec ha quedat destruïda com a conseqüència de fets vandàlics. A més, van serrar una reixa de protecció i van trencar un dels porticons de fusta d’una finestra.

 

 

L’església romànica de Sant Pau de Riu-sec data dels segles XI-XII i la rectoria és del 1798. Ambdues estan declarades com a Bé Cultural d’Interès Local. A més, l’espai està obert a pràctiques acadèmiques per a estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona i a visites escolars i públiques.

 

 

Les destrosses afecten, segons fonts municipals, la porta original de la façana sud de l’església, de la qual ha quedat destruït part del muntant dret, la paret i l’aparell constructiu, i de l’arc adovellat superior, fet amb carreus treballats. També afecta una de les finestres de la façana oest de la rectoria, de la qual es va serrar una reixa de protecció i es va trencar un dels porticons de fusta.

 

 

Les destrosses van ser localitzades fa una setmana per la Policia Municipal. Els tècnics municipals i del Museu d’Història de Sabadellestan avaluant les pèrdues patrimonials i estructurals per plantejar la restauració i consolidació d’urgència. Els treballadors municipals defineixen les destrosses com a “greus”.

 

 

 

Rehabilitació l’any 2015

 

L’any 2015 es va rehabilitar l’interior de l’ermita, també després d’unes destrosses (més info: Restaurat l’interior de l’església de Sant Pau de Riu-sec), sent un dels compromisos contrets per tirar endavant el Pla Parcial de Sant Pau de Riu-sec, que va donar lloc al polígon comercial Via Sabadell (Ikea, Leroy Merlin, Conforama…).

 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: