Els 4 regidors sortints d'ERC, en roda de premsa | Laia TR

 

 

ERC Cerdanyola ha donat resposta a posteriori dels fets succeits aquests últims dies: el comunicat de la roda de premsa en relació Cerdanyola Aparca i la renúncia i sortida del govern dels quatre regidors de la formació.

 

Helena Solà, ex-regidora i portaveu del grup municipal, ha fet referència a la “incapacitat de l’alcalde de cohesionar el govern” i, a més, l’ha acusat d’incomplir “amb els acords als quals s’arriben”.

 

Els 5 regidors de Compromís per Cerdanyola (CxC) van governar un any en solitari, davant d'un plenari format per 25 regidors. A l’abril de 2016 es va arribar a un pacte amb Convergència i ERC per formar govern. Si més no, el setembre de 2016, Convergència n’era expulsada i, el gener de 2017, ha arribat l’abandonament d’ERC.

 

Davant les dues ruptures, ERC ha declarat que ni Convergència ni ERC “mai van sentir-se còmodes dins de govern”. De fet, “van fer un acte de fe” però la relació amb CxC “ha estat difícil a l’oposició, abans de la investidura i també dins el govern”.

 

Pel que fa a Cerdanyola Aparca han afirmat que “s’ha actuat per imposició de l’alcalde”. La formació va demanar un informe el mes de novembre, recomanat pel llavors regidor de Serveis Econòmics Daniel Mallén (ERC) que “tenia una sèrie de sospites i no veia clar l’expedient”. La secretària municipal va resoldre que “podria constituir eventuals il·lícits penals” però, malgrat acordar-ho a govern, CxC encara no ha portat l’informe a fiscalia, tal com havien acordat des de govern. L’ex-regidor de Contractació, Íñigo Garcia de Enterria (ERC), ha criticat que l’alcalde demani 5 informes més, ja que, considera que poden ser contradictoris i en tot cas “ho hauria de demanar el jutge”.

 

En definitiva, són les formes i procediments en aquesta qüestió, que ha estat la gota que ha fet vessar el got.

 

A partir d’aquí, no renuncien al “canvi per Cerdanyola” tot i que afirmen que “per conseguir-ho cal un govern que no estigui en minoria o tingui capacitat negociadora, coses que no es compleixen, almenys amb aquest alcalde”. 

 

El PSC ja ha anunciat que començaria a treballar per tirar endavant una moció de censura i Solà ho ha qualificat de “lògic i raonable ja que tenen la mateixa força – 5 regidors – i ganes de governar”

 

El PSC ja ha anunciat que començaria a treballar per tirar endavant una moció de censura