Bellaterra per la Independència emociona amb “La Revolució Cantada”

by | gen. 21, 2017 | Cultura

Tertúlia final | Foto: D. Sabartès

 

Al Centre Cívic de Bellaterra, el passat 12 de gener es va projectar el documental “La Revolució cantada”. Una projecció amb sopar i tertúlia organitzat per Bellaterra per la Independència, amb la col·laboració de l’EMD Bellaterra. Sorghum va proveïr el càtering.

 

L’ANC ha comprat els drets del documental i la intenció és difondre’l per tot Catalunya per  donar a conèixer els detalls històrics i heroics del procés d’independència d’Estònia.

 

Enric Pallàs, coordinador de la territorial de Bellaterra, va convidar a fer la presentació del documental a la Sra. Pille Heinloo, nascuda a Tartu (Estònia) casada amb un català i resident a Catalunya des de 2004. Amb el seu perfecte català va transmetre a l’audiència  les dificultats d’un país que malgrat haver estat ocupat en diverses ocasions, maltractat, humiliat, torturat, assassinat i exiliat va saber tirar endavant la seva voluntat per a la independència amb actes merament pacífics i brillants.

 

La Revolució cantada, es un documental altament emotiu i bastant dur perquè mostra la terrible repressió que varen patir el milió d'estonians durant els anys de dominació nazi i soviètica. Emotiu perquè esborrona veure 300.000 persones (un terç dels estonians) cantant l'himne patriòtic no autoritzat en el festival tradicional que se celebra anualment. Emociona veure com se les van empescar per enfrontar-se al poder que els dominava amb l’única força de la seva determinació. Entusiasma contemplar les seves cares de felicitat i determinació.

 

Al fòrum final, es va parlar de les similituds i diferències entre Estònia i Catalunya. Allà, les comunitats russes i estonianes estaven clarament diferenciades, situació diferent a la d’aquí on vivim barrejats els partidaris de l’estat propi i els partidaris de la dependència a Espanya.

Vols llegir més…?

BicMan signarà el seu llibre a la botiga de Cerdanyola Impressions.cat

BicMan signarà el seu llibre a la botiga de Cerdanyola Impressions.cat

El conegut ‘BicMan’ en les xarxes socials (sobretot a Instagram) aterra a la botiga ‘Impressions.cat’ de Cerdanyola, ubicat al carrer de Santa Marcel·lina, per tal de signar el seu llibre: un recull d’il·lustracions dibuixades amb el famós i típic boli de la marca ‘bic’.

Els joves de 18 anys rebran un bo cultural de 400 euros

Els joves de 18 anys rebran un bo cultural de 400 euros

El Govern espanyol destinarà part dels pressupostos a incentivar la cultura entre els més joves, concretament els que compleixin 18 anys el 2022, que rebran una ajuda directa de 400 euros per la compra de llibres o el consum de teatre, cinema, música i dansa

Arriba el 14è concurs literari AMIC-Ficcions

Arriba el 14è concurs literari AMIC-Ficcions

Ja s’han obert les inscripcions per participar al 14è concurs literari per a joves “AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries”. Un certamen que té com a objectiu impulsar la creació literària i el treball en equip dels estudiants de Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà que en la darrera edició va aplegar més de 2970 estudiants de més de 223 instituts de tots els Països Catalans

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: