Bellaterra per la Independència emociona amb “La Revolució Cantada”

by | gen. 21, 2017 | Cultura

Tertúlia final | Foto: D. Sabartès

 

Al Centre Cívic de Bellaterra, el passat 12 de gener es va projectar el documental “La Revolució cantada”. Una projecció amb sopar i tertúlia organitzat per Bellaterra per la Independència, amb la col·laboració de l’EMD Bellaterra. Sorghum va proveïr el càtering.

 

L’ANC ha comprat els drets del documental i la intenció és difondre’l per tot Catalunya per  donar a conèixer els detalls històrics i heroics del procés d’independència d’Estònia.

 

Enric Pallàs, coordinador de la territorial de Bellaterra, va convidar a fer la presentació del documental a la Sra. Pille Heinloo, nascuda a Tartu (Estònia) casada amb un català i resident a Catalunya des de 2004. Amb el seu perfecte català va transmetre a l’audiència  les dificultats d’un país que malgrat haver estat ocupat en diverses ocasions, maltractat, humiliat, torturat, assassinat i exiliat va saber tirar endavant la seva voluntat per a la independència amb actes merament pacífics i brillants.

 

La Revolució cantada, es un documental altament emotiu i bastant dur perquè mostra la terrible repressió que varen patir el milió d'estonians durant els anys de dominació nazi i soviètica. Emotiu perquè esborrona veure 300.000 persones (un terç dels estonians) cantant l'himne patriòtic no autoritzat en el festival tradicional que se celebra anualment. Emociona veure com se les van empescar per enfrontar-se al poder que els dominava amb l’única força de la seva determinació. Entusiasma contemplar les seves cares de felicitat i determinació.

 

Al fòrum final, es va parlar de les similituds i diferències entre Estònia i Catalunya. Allà, les comunitats russes i estonianes estaven clarament diferenciades, situació diferent a la d’aquí on vivim barrejats els partidaris de l’estat propi i els partidaris de la dependència a Espanya.

Vols llegir més…?

S’acosta el Concert de Jazz Solidari! I tu, ja tens la teva entrada?

S’acosta el Concert de Jazz Solidari! I tu, ja tens la teva entrada?

El proper dilluns 27 de juny al Centre Cívic de Bellaterra es viurà una vetllada musical, solidària i innoblidable. Es tractarà d’un Concert de Jazz Solidari en favor de la Larysa i el Dmytro Pereyra, 2 refugiats i músics ucraïnesos que han estat acollits recentment a Bellaterra arrel de la guerra amb Rússia.

350 Cantaires de l’Associació Messies Participatiu canten Mozart

350 Cantaires de l’Associació Messies Participatiu canten Mozart

El passat 19 de juny a l’Auditori de Barcelona es van reunir prop de 350 cantaires, entre ells diferents bellaterrencs que, sota l’Associació Messies Participatiu, van presentar el seu Concert Participatiu de Primavera, un dels tres que organitza l’entitat cada any. Els altres dos són els dedicats a El Messies de Handel en les seves dues representacions, una a Barcelona i l’altra a Girona. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: