No al maltracte de cap animal | Chatel

 

Els maltractadors que vulguin endur-se un animal d'una associació o protectora d'arreu de Catalunya i, fins i tot de l'Estat, ho tindran més complicat. Gràcies a l'Associació pel Benestar Animal IMPROCAN, de Terrassa, s'ha posat en marxa una plataforma accessible a totes les entitats i protectores per tal que introdueixin les dades de totes aquelles persones que “no són aptes per adoptar un animal”. Es tracta d'una reivindicació històrica i una necessitat que ja feia anys que des de les entitats animalistes s'havia posat sobre la taula. Ningú havia fet el pas.

 

 

Fins ara. L'associació egarenca ha decidit posar fil a l'agulla i crear una base de dades, àgil i ràpida, només a l'abast de protectores i entitats prèviament registrades. Com explica a Món Terrassa l'advocada Vanessa Sánchez, en aquest arxiu compartit s'hi farà constar un perfil amb tota la informació sobre aquell individu que tingui antecedents de maltractament animal, o bé perquè han ocasionat danys a altres animals adoptats o els han abandonat alguna vegada, o bé perquè sigui conegut perquè els fa servir per a baralles.

 

 

I és que encara que sembli mentida no existeix cap control sobre persones que han tingut a càrrec seu un animal i l'han maltractat. Això provocava una sensació d'indefensió per part de les protectores que es trobaven que en els controls previs d'adopció no tenien forma de saber si estaven donant un gos o gat a una persona que no és apte per a tenir-lo. “Les protectores i associacions fem omplir un formulari al sol·licitant, però res ens assegura que el que hi posi sigui veritat. No tenim manera d'accedir als antecedents d'aquella persona ni si han estat condemnats per maltractaments“, es lamenta Sánchez que subratlla que amb aquesta nova eina, d'opció voluntària, es podrà crear una xarxa més segura per als animals adoptats.

 

 

IMPROCAN serà l'encarregada de gestionar aquesta “llista negra” i de mantenir-la activa. Aquelles protectores que vulguin participar-hi només cal que enviïn un e-mail a improcan@hotmail.es.