Sincrotró Alba a Cerdanyola | Àmbit B30

 

Disset tècnics del Sincrotró Alba, de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, de la Mútua de Terrassa i de l’Associació Àmbit B30, entre d’altres, van assistir divendres passat a la 2a Trobada de Nanotecnologia, organitzada per l’AAB30 i Alba amb la idea de contribuir en la transferència de coneixement entre els centres de recerca i els sectors més propers a la sanitat.

 

 

L’objectiu de la trobada va ser parlar de la nanotecnologia aplicada a la salut per analitzar, detectar i preveure malalties, com per exemple el càncer, i que través també de la nanotecnologia els tractaments mèdics siguin menys traumàtics per al pacient. I així ho van fer els ponents Víctor Puntes, José Antonio Garrido, Josep Nogués i Fernando Novio, tots quatre de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia, i Sílvia Gil, d’I3PT-UAB-Alba.

 

 

Al final del dia es va preguntar als tècnics si estarien interessats en fer més trobades d’aquest estil i quins temes els agradaria posar damunt la taula. La resposta va ser afirmativa i algunes de les qüestions que s’haurien de tractar, segons els participants, són: aplicacions del Sincrotró Alba a la biomedicina, biotecnologia, energies renovables, aplicacions de nanopartícules en cosmètica, filtres solars, prevenció… En acabar les ponències, els assistents van fer una visita a les instal·lacions del Sincrotró Alba, l’accelerador de partícules ubicat a Cerdanyola del Vallès.