Comparació de pressupostos entre Badalona, Sabadell i Terrassa | Gencat

 

 

El Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència -a través de la Secretaria de Transparència i Govern Obert- ha posat en funcionament una nova eina interactiva i dinàmica que permet conèixer i comparar el pressupost de tots els  municipis de Catalunya. L’eina ha estat presentada al II Congrés de Govern Digital que se celebra al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

 

 

 

 

Aquesta eina recull tota la informació relativa al pressupost dels municipis catalans en una nova secció ubicada al Portal Transparència Catalunya. Per accedir-hi només cal escriure el nom del municipi dels qual volem conèixer el pressupost. Un cop a dins, et permet cercar dades pressupostàries dels municipis, comparar, conèixer l’evolució de la despesa i establir rànquings. Les dades s'hi presenten de forma estructurada, ràpida, àgil i fàcils d'interpretar. El cercador també disposa de tres apartats més:

 

 

 

 

  • CompareuPermet comprar el pressupost de diferents municipis. A la taula de comparació es poden afegir fins a tres municipis i es poden anar filtrant les partides i subpartides que es volen comparar. Per a cada comparació s'ofereix una visualització temporal de la partida, així com una taula on consultar la població de cada municipi, la despesa per habitant global i el de cada partida.
  • RànquingsPermet aprofundir en una partida específica del pressupost per a analitzar la posició dels diferents municipis segons la despesa total o despesa per habitant, i comprovar d'un cop d'ull el percentatge sobre la despesa total. L'eina permet filtrar municipis d'acord amb la grandària, despesa o despesa per habitant. Es pot seleccionar qualsevol partida d'ingressos o despeses.
  • MapesPermet visualitzar sobre un mapa els diferents indicadors principals (despesa per habitant, despesa total, diferència d'execució i pressupost, habitants i deute viu), així com visualitzar cadascuna de les partides. D'aquesta manera es pot visualitzar sobre el mapa la distribució de despesa per a una partida específica per a poder obtenir informació general de forma ràpida.

 

 

 

Rànquing d'ingressos del pressupost 2016 | Gencat