Espai de construcció Escola Ramon Fuster | G. Maps

 

 

El setembre de 2016 es feia pública una investigació per possible cas de prevaricació, durant el passat mandat, a l’Ajuntament de Cerdanyola. L’exalcaldessa Carme Carmona i l’exregidora d’urbanisme, Eulàlia Mimó, van ser imputades, juntament amb el cap d'Urbanisme del consistori, Jaume Escoda, i un dels tècnics de les oficines municipals, Joan Carles Sallas, per un delicte contra ordenació del territori i prevaricació.

 

La polèmica rau en la construcció d'un mur i una pista d’atletisme a l’escola concertada Escola Ramon Fuster, que no complia amb la normativa municipal i, tot i així, va construir un nou edifici per ampliar el número de línies i procedir a la tala d'una trentena d’arbres.

 

L’alerta la va donar el president de l’EMD, Ramon Andreu, qui va comunicar a Fiscalia l’inici d’unes obres consentides pel consistori, al marge del Pla General Urbanístic.

 

En la passada Junta de Veïns, Quim Oltra (ERC) va recordar que s’havien obert dos expedients disciplinaris urbanístics i que, tot i així, l’escola havia tirat endavant el projecte, per tant, “no es tracta d’un incompliment parcial, sinó una situació reiterada”. Jordi Macarulla (Convergència) va reforçar el “menyspreu” que això suposava de cara a la institució de l’EMD. Ambdues formacions polítiques van votar a favor que l’EMD es presentés com acusació particular en el cas.

 

El president de l’EMD, Ramon Andreu (GxB), va expressar que compartia les irregularitats exposades pels dos grups, però sense considerar-les un menyspreu cap a la institució. Per aquest motiu, Gent per Bellaterra va oposar-s'hi i preferir “deixar actuar la justícia”. Oltra va definir-ho com “un cas de prevaricació que es podria estudiar a la facultat” i va afegir “hi cab la incompetència, però m’inclino més per la impunitat. No veig millor manera de procedir que personar-se com acusació particular”.