Imatge de la campanya | Casa Nostra Casa Vostra

 

 

L’EMD de Bellaterra es va adherir, en la passada Junta de Veïns del 20 de gener, al manifest “Casa Nostra, Casa Vostra”, de l’Associació pel refugi Casa Nostra Casa Vostra.

 

La campanya té com a objectiu fer una crida a les institucions catalanes per actuar definitivament davant la situació de “crisi migratòria” que viu el Mediterrani perquè Catalunya sigui terra d’acollida, garanteixi la inclusió i el desenvolupament social digne de les persones refugiades i migrants i eradiqui causes d’injustícia, violència estructural, guerra i vulneració dels drets humans en origen, arran dels moviments forçats de població. 

 

La moció va ser presentada pel grup polític d’ERC-AM i va entrar per urgència a la sessió. Després de 15 minuts de recés per a discutir-ne la urgència, es va aprovar la seva inclusió en l’ordre del dia. 

 

Per introduir el punt, el vocal d’ERC va utilitzar referències històriques del passat pròxim de Catalunya i va fer èmfasi en la necessitat de l’acció ciutadana per forçar els acords entre governs: “tots els que estem en aquesta sala tenim una història d’immigració a les nostres famílies…ara ens toca abaixar el cap i donar suport a aquesta iniciativa”. Convergència, per la seva banda, va expressar la preocupació logística d’acollir 20.000 persones: “em temo que es dóna pressa perquè vinguin i no està tant amb el que puguin venir, sinó amb la sensibilització”. En tercer lloc, Gent per Bellaterra va donar llibertat de vot perquè va considerar-ho un tema de consciència.

 

Finalment el punt va quedar aprovat per unanimitat amb els acords de notificar-ho a les xarxes socials, penjar una pancarta a un lloc visible del municipi, per a donar-ho a conèixer, i realitzar una aportació econòmica de 300 € a la campanya.