És la tercera vegada que una moció per denominar un espai urbà en reconeixement de la figura de Ramon Fuster es presenta, per part d’ERC, al petit procés polític de Bellaterra, el passat 20 de gener.

 

El motiu és l’aprovació majoritària de la proposta al ple de Cerdanyola. En l’anterior Junta de Veïns Ramon Andreu (GxB) va afirmar que no es tractava d’un bon moment per a procedir amb aquesta iniciativa (saber-ne més). Des de Convergència, el portaveu Jordi Macarulla va manifestar la seva abstenció. Aquesta vegada, ERC va incidir en l’implicació directa que tenen molts bellaterrencs amb la seva figura: “el 40% d’habitants de Bellaterra segur que han tingut una relació amb Ramon Fuster i l’escola, ja sigui com a treballadors, pares, alumnes…”.

 

L’any 2016 es va celebrar el centenari del pedagog (veure article aquí), amb nombrosos reconeixements i activitats per part de l’Ajuntament de Bell-Lloc – el seu poble de naixement -, la Fundació Collserola i el Col·legi de Doctors i Llicenciats de Barcelona. Fuster va ser una figura preeminent en pedagogia, periodisme i ensenyament laic i català.

 

Durant la passada Junta de Veïns, Macarulla (Convergència) va proposar fer la menció a “pedagog Ramon Fuster”, per tal de no confondre-ho amb la referència a l’escola. Des de Gent per Bellaterra es va exposar la voluntat de canalitzar la iniciativa a través de la participació ciutadana i que fossin els bellaterrencs els que decidissin, a través de la nova plataforma web bellaterraparticipa, si ho volien.

 

L’únic procés participatiu que s’ha dut a terme fins ara és la tria de bandera de Bellaterra, durant aquest mes de gener. De moment Andreu no ha avançat més detalls de la calendarització ni procediment de la proposta.