Les llars tenen uns nivells d'humitat entre el 30% i el 50%, sobretot en llocs o èpoques plujoses. Per això mateix, quan sobrepassem aquests nivells vam començar a patir problemes, tant nosaltres com a persones com la nostra casa, tal com explica Levante. Algunes pistes per detectar la presència d'humitat a la nostra llar són les temperatures elevades, l'olor forta a humitat, floridura a les parets i al sostre, oxidació dels metalls i problemes respiratoris per a les persones.

 

Per això mateix, per aconseguir un ambient més agradable i sa existeixen diversos trucs per eliminar la brutícia i algun consell per prevenir la seva aparició.

 
 

Obre les finestres i ventila. Amb aquest truc podràs regular la humitat a la llar. Obrir les finestres i les portes de casa ajudarà a crear corrents d'aire i que aquest circuli. D'aquesta manera, evitarem que la humitat s'acumuli a casa i s'expulsi al carrer. A més, també dificultem l'aparició de fongs i bacteris i aconseguiràs eliminar olors desagradables.

 

Estendre la roba fora de casa. Malgrat que no sempre és possible, és important no penjar la roba rentada dins de casa. Aquest és un dels errors més freqüents i que pot crear més problemes, ja que, facilita el creixement de la floridura i les males olors dins de la llar.

 

Compte amb la temperatura de la calefacció. Com més elevada estigui la calefacció, més sensació d'humitat notaràs. L'aire calent produeix més humitat que el mateix fred. És molt recomanable que la teva llar mai superi els 19 o 21 graus, si és possible.

 

Compte amb les plantes dins de casa. El fet de tenir masses plantes a casa fa que augmenti de forma considerable el grau d'humitat del lloc on resideixes.

 

Utilitza un deshumidificador. Actualment, hi ha una gran varietat de deshumidificadors. Amb aquest dispositiu aconseguiràs eliminar la humitat que està en l'ambient. A més, impedeix l'aparició d'àcars, floridura i fongs.

 

Col·loca un extractor d'aire en el bany. El bany és la zona on s'acumula més humitat de tota la casa. I és que cada vegada que ens dutxem, una part de l'aigua es converteix en vapor i fa augmentar la humitat de la llar. Amb un extractor d'aire aconseguiràs absorbir aquest vapor i no fer créixer la humitat de casa teva.

 

Controla el vapor d'aigua a la cuina. Juntament amb el bany, la cuina és un altre lloc amb molta humitat. És convenient que cuinis amb la tapa de l'olla posada, per evitar que el vapor passi a l'ambient de la casa. A més, és molt recomanable una campana extractora.

 

Utilitza el guix o el carbó vegetal. Llocs com prestatgeries en què tenim llibres o altres objectes, el guix, el carbó vegetal o l'arròs poden ajudar-te a eliminar la humitat, ja que aconsegueixen absorbir-la.

 

Evita cobrir la humitat. De vegades, intentant amagar les taques d'humitat les tapem amb objectes com catifes o mobles. Això és un greu error, ja que només aconsegueix empitjorar el problema i l'únic que aconseguirem serà impedir que l'aire circuli i estarem alimentant encara més aquesta humitat.