Ple municipal de gener 2017 | Cerdanyola.cat

 

 

L’explicació de la nova estructura organitzativa del govern, després de la sortida d’ERC, va donar lloc a un debat sobre la situació política de la ciutat, en el darrer ple. L’alcalde, Carles Escolà (CxC), va assegurar que la governabilitat de Cerdanyola estava garantida i que el govern – format pels 5 regidors de Compromís per Cerdanyola – tenia el deure de mantenir la màxima estabilitat, però era una “responsabilitat compartida amb els grups de l’oposició”. Escolà va fer referència als acords programàtics, signats l’abril del 2016 per CxC, ERC, PDECat i ICV-EUiA, com a “prova del màxim consens i garant de l’estabilitat” i va destacar que, fins ara, “ningú ha estat capaç de generar una majoria alternativa”. 

 

 

Bloquejar el govern

El discurs de l’alcalde va continuar citant la “temptació” que molts grups podien sentir de bloquejar “una bona proposta de pressupost” – que encara no s’ha presentat – sense oferir cap alternativa: ”no patiu perquè hi ha mecanismes per evitar-ho”, va sentenciar. Per finalitzar la seva intervenció, va anunciar que si el ple no tira endavant  el pressupost per Cerdanyola del 2017, el sotmetrà a una qüestió de confiança.

 

 

L’oposició crítica

Des de l’oposició, el regidor No Adscrit, Jordi Miró va mostrar-se disponible per arribar a acords i demanà que es parteixi de la proposta de REFEM Direccional per tal d’elaborar un pla estratègic de ciutat. Des del PDECat, Josep Grau, va expressar que el pressupost hauria d’haver estat aprovat al setembre i ara es tractava d’un incompliment. El portaveu del PP, Manuel Buenaño, anunciava que donarien suport a qualsevol govern que assoleixi deu vots, sense càrrecs a canvi. C’s, amb Pau Hortolà, va demanar un diàleg més ampli. Helena Solà, portaveu d’ERC, va considerar que “els primers de bloquejar el govern, van ser el govern mateix” i insistir en la seva decepció en les formes de l’alcalde. El PSC, el principal partit de l’oposició amb Víctor Francos al capdavant, va etzibar-li “vostè ens vol a l’oposició i nosaltres el volem fora del govern”. Per acabar, Maria Reina (ICV-EUiA) va expressar que no volia generar més tensió política i elogiar la valentia de l’alcalde pel que fa a la qüestió de confiança.

 

 

Pressupost 2017

Encara no hi ha data de presentació del pressupost pel 2017 però Escolà ja ha avançat que “la proposta de pressupost tindrà una aposta clara per les polítiques socials i els serveis a la ciutadania”. S’allunyaran d’ “obres faraòniques” com la Biblioteca Central i intentaran buscar el major consens per aprovar-lo.