Façana del Col·legi Viaró | Artur Ribera

 

 

El Col·legi Viaró ha decidit que expulsarà durant tres dies els alumnes que van insultar una noia d'origen indi amb comentaris xenòfobs als Ferrocarrils de la Generalitat. A més, tal com han pactat el centre educatiu santcugatenc, l'equip docent i les famílies d'aquests alumnes, els nois faran tasques de tipus socials per tal que puguin treure conclusions educatives, constructives i formatives de la situació. 

 

Segons han explicat fonts de l'escola al TOT, el director del centre, Joan Plana Gomà, va trucar a la noia que va patir els insults, Tehja Genard, i es va disculpar personalment. “La conversa va anar bé i la noia es va mostrar agraïda”, afegeixen, alhora que asseguren que Genard ha estat convidada a visitar el Viaró.

 

Des del Viaró expliquen que van ser els mateixos nois que van fer comentaris racistes, els qui van admetre els fets el dilluns, dia 30 de gener. “Estaven d'acord que no havien tingut una bona actitud”, apunten des de l'escola.

 

“Ens sap greu”, apunten des del col·legi sobre tots els comentaris negatius que ha rebut el centre els últims dies: “Fem moltes campanyes per evitar aquestes situacions i les continuarem fent. Hem parlat amb tots els alumnes i famílies”.

 

 

  

 

 

Els fets

 

Els fets es van donar a conèixer aquest dilluns, després que Tehja Genard escrivís una carta al lector a El Periódico de Catalunya explicant la situació que va viure en un trajecte en els FGC del Vallès, en què va rebre insults racistes per ser de l'Índia de diversos nens “vestits amb el seu uniforme”, en al·lusió als alumnes d'aquesta escola, ubicada a Sant Cugat, prop de la parada de Sant Joan, on van pujar aquests adolescents.

 

 

  

“Mireu a aquesta índia. Són tots fastigosos, els xinesos, moros, negres, indis són de classe molt inferior a la nostra, els blancs som els millors”, és una de les frases racistes que Genard va sentir dels nens dirigida a ella.