Floresta estació | Railwaymania

 

 

Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya instal·laran un nou ascensor a l'estació de la Floresta, que connectarà l'andana en direcció a Barcelona amb la plaça de Josep Playà. Es tracta d'una reivindicació històrica dels veïns del barri, ja que actualment la connexió entre aquests dos punts és a través d'escales, cosa que dificulta l'accés per les persones amb mobilitat reduïda.

 

 

La inversió de Ferrocarrils serà de 350.000 euros i el compromís és que l'ascensor entri en funcionament en un màxim d'un any. “Era un ascensor molt i molt necessari”, ha recongut l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, durant una visita a l'estació florestana aquest dimarts, dia 7 de febrer. L'andana en direcció a Sant Cugat ja compta amb un ascensor des de la plaça de Josep Playà.

 

 

El Ple Municipal de Sant Cugat va aprovar el nombre una moció per tal de demanar a Ferrocarrils de la Generalitat que assumís la construcció de l'ascensor, fet que en un primer moment no van considerar necessari, tal com ha explicat el seu president, Enric Ticó: “La nostra prioritat era primer adaptar totes les estacions a la mobilitat reduïda i l'estació de la Floresta ja estava tècnicament adaptada”.

 

 

Tot i això, un cop han finalitzat les obres a Sarrià per garantir l'accessibilitat, FGC ha acceptat tirar endavant la construcció de l'ascensor. “Hi ha elements objectius que fan pensar que aquest ascensor té un interès pels ciutadans i pels Ferrocarrils, també per millorar la connexió amb el transport urbà”, ha apuntat.

 

 

Algunes formacions polítiques van demanar a l'Ajuntament que assumís el cost de l'ascensor en cas que FGC continués negant el projecte, cosa que des de l'equip de govern no compartien, tal com ha recordat Mercè Conesa: “Aquesta era una millora que havia de suportar FGC i és com ho hem plantejat”.

 

 

L'alcaldessa Mercè Conesa i, a la dreta del tot, el president de FGC, Enric Ticó | FOTO: Artur Ribera