FGC instal·larà un segon ascensor a l’estació de la Floresta

by | febr. 7, 2017 | Al Dia

Floresta estació | Railwaymania

 

 

Els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya instal·laran un nou ascensor a l'estació de la Floresta, que connectarà l'andana en direcció a Barcelona amb la plaça de Josep Playà. Es tracta d'una reivindicació històrica dels veïns del barri, ja que actualment la connexió entre aquests dos punts és a través d'escales, cosa que dificulta l'accés per les persones amb mobilitat reduïda.

 

 

La inversió de Ferrocarrils serà de 350.000 euros i el compromís és que l'ascensor entri en funcionament en un màxim d'un any. “Era un ascensor molt i molt necessari”, ha recongut l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, durant una visita a l'estació florestana aquest dimarts, dia 7 de febrer. L'andana en direcció a Sant Cugat ja compta amb un ascensor des de la plaça de Josep Playà.

 

 

El Ple Municipal de Sant Cugat va aprovar el nombre una moció per tal de demanar a Ferrocarrils de la Generalitat que assumís la construcció de l'ascensor, fet que en un primer moment no van considerar necessari, tal com ha explicat el seu president, Enric Ticó: “La nostra prioritat era primer adaptar totes les estacions a la mobilitat reduïda i l'estació de la Floresta ja estava tècnicament adaptada”.

 

 

Tot i això, un cop han finalitzat les obres a Sarrià per garantir l'accessibilitat, FGC ha acceptat tirar endavant la construcció de l'ascensor. “Hi ha elements objectius que fan pensar que aquest ascensor té un interès pels ciutadans i pels Ferrocarrils, també per millorar la connexió amb el transport urbà”, ha apuntat.

 

 

Algunes formacions polítiques van demanar a l'Ajuntament que assumís el cost de l'ascensor en cas que FGC continués negant el projecte, cosa que des de l'equip de govern no compartien, tal com ha recordat Mercè Conesa: “Aquesta era una millora que havia de suportar FGC i és com ho hem plantejat”.

 

 

L'alcaldessa Mercè Conesa i, a la dreta del tot, el president de FGC, Enric Ticó | FOTO: Artur Ribera

 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: