La Plataforma per al soterrament dels FGC a Sabadell exigeix “sense demores” licitar el projecte | Europapress

 

 

 La Plataforma Soterrament FGC ARA, que reclama el soterrament de la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) fins al passeig de Can Feu a Sabadell, ha exigit “sense demores” la licitació del projecte, que va quedar definit en una reunió que es va celebrar la setmana passada. En un comunicat aquest dimarts ha demanat que es compleixi “el compromís de finalitzar les obres a començament del 2019” i, d'aquesta manera, eliminar la barrera de les vies que separen els barris de Can Feu i Gràcia. Ha recordat que els veïns fa més de deu anys que ho reclamen i que s'han destinat 900.000 euros a estudis informatius, projectes bàsics i constructius: “Sería intolerable no materialitzar l'obra”, ha precisat, a més de ser un compromís dels mandats del Parlament incloure partides pressupostàries als comptes de la Generalitat del 2017, ha afegit. Així mateix ha reclamat a l'Ajuntament de Sabadell “implicació a fons” per aconseguir el finançament del Govern d'aquesta obra que, al seu judici, millorarà la mobilitat de les persones, la renovació urbana i la connexió de Can Feu amb el centre de la ciutat mitjançant un passeig. El document elaborat per la Taula del Soterrament FGC –amb la participació de representants de la Conselleria de Territori i Sostenibilitat, del consistori, de grups municipals i entitats, entre d'altres– han fixat 22 mesos d'obres i un pressupost de 21,7 milions d'euros.