El passat 4 i 5 de febrer es va fer, arreu de Catalunya, una gran recollida de signatures per d’adhesió al manifest “Casa Nostra, Casa Vostra”.  La campanya vol denunciar la situació de les persones refugiades o migrants, mobilitzar i sensibilitzar a la ciutadania i reclamar unes polítiques reals d’acollida a les institucions.

A Bellaterra, la secció local de l’ANC ha coordinat l’acte i ha comptat amb la participació del Grup Escolta Bellaterra.

Quan es va fer fosc, amb l’ajuda dels infants del Grup Escolta de Bellaterra, es van encendre unes espelmes que, al terra, dibuixaven el logotip de la iniciativa. De moment ja s’han recollit 52 signatures i es pot continuar signant a través de la web https://www.casanostracasavostra.cat/

“Tots sabem que Catalunya de sempre ha estat un país obert, una terra d’inclusió. Molts ciutadans catalans i espanyols han estat acollits frontera enllà. Avantpassats nostres van ser acollits quan ho van necessitar; ara que d’altres ho necessiten, ens cal correspondre. Pensem-hi! El dret d’asil és una competència política dels estats, però molts com l’espanyol incompleixen aquest dret humà universal i es nega a complir el que per compromisos internacionals està obligat a fer: l’acolliment de refugiats. Davant la greu crisi migratòria actual, Espanya nega la reciprocitat de l’acollida!”