Què és la marxa nòrdica?

by | febr. 9, 2017 | Esports

Marxa amb bastons, Marxa nòrdica | Getty Images

 

La marxa nòrdica “Caminar amb bastons” és una activitat física que consisteix en caminar de manera harmònica i equilibrada amb uns bastons dissenyats especialment, amb una tècnica concreta i específica en la que participa el 90% de musculatura corporal.

 

 

Es considera un nou concepte de moviment saludable que ha d’anar acompanyat d’una tècnica d’aprenentatge.

 

 

Aplicada a l’àmbit de la salut, la marxa nòrdica és saludable, segura i fàcilment incorporable a la vida diària. Els beneficis per a la salut s’aconsegueixen amb la seva pràctica regular:

  • Millora la coordinació, l’equilibri i la resistència muscular
  • Disminueix l’impacte sobre les articulacions vers la marxa normal
  • Aporta més beneficis que caminar i és especialment recomanable per a persones amb cardiopaties cròniques, diabètiques, hipertenses, obeses, amb dolor crònic i amb afectació de l’estat anímic

 

 

L’origen de la marxa nòrdica es remunta als anys 30 als països nòrdics quan els esquiadors de fons introdueixen en els seus entrenament de fora de temporada de neu els bastons d’esquiar, amb la finalitat de no perdre el seu nivell físic de cara a la temporada de neu. L’any 2000 es crea a Finlàndia l’Associació Internacional de ‘Nordic Walking’ que es va expandir a altres països europeus, i a partir de 2006 arriba als centres sanitaris catalans, utilitzant la marxa nòrdica com una activitat de promoció de salut.

 

 

Molts estudis avalen que l’exercici físic és una eina molt útil per prevenir problemes de salut o millorar l’evolució d’algunes malalties. El Parc Taulí, com a ‘Hospital Promotor de la Salut. Empresa Saludable’, s’adhereix a la iniciativa del Departament de Salut, de promoció, lideratge i implantació de la salut entre la població i els treballadors sanitaris.

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

La Sansi de Bellaterra 2021 en imatges

La Sansi de Bellaterra 2021 en imatges

La darrera edició de La Sansi de Bellaterra, celebrada el passat dissabte 11 de setembre, va comptar amb més de 750 inscrits i el que suposa un 7% de participants més que l’edició anterior. Amb aquestes xifres, la cursa que transcorre pels carrers de Bellaterra i la Via Verda es manté com la cursa més participativa de les que es fan durant la Diada a Catalunya

Torna la Sansi de Bellaterra després de l’anul·lació de l’any anterior

Torna la Sansi de Bellaterra després de l’anul·lació de l’any anterior

er anul·lada l’any anterior des de l’EMD en motiu de la Covid-19. Enguany, les inscripcions per participar-hi ja estan obertes i s’espera que sigui, com és habitual, una de les curses populars de la diada amb més participants a Catalunya, que en darreres edicions han superat els 1000 inscrits

Torna el 9è torneig de pàdel solidari

Torna el 9è torneig de pàdel solidari

Ja us podeu inscriure al 9è torneig de Pàdel Solidari #ForçaMiquel que tindrà lloc del 30 de juny al 11 de juliol al Club Esportiu Valldoreix.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: