Marxa amb bastons, Marxa nòrdica | Getty Images

 

La marxa nòrdica “Caminar amb bastons” és una activitat física que consisteix en caminar de manera harmònica i equilibrada amb uns bastons dissenyats especialment, amb una tècnica concreta i específica en la que participa el 90% de musculatura corporal.

 

 

Es considera un nou concepte de moviment saludable que ha d’anar acompanyat d’una tècnica d’aprenentatge.

 

 

Aplicada a l’àmbit de la salut, la marxa nòrdica és saludable, segura i fàcilment incorporable a la vida diària. Els beneficis per a la salut s’aconsegueixen amb la seva pràctica regular:

  • Millora la coordinació, l’equilibri i la resistència muscular
  • Disminueix l’impacte sobre les articulacions vers la marxa normal
  • Aporta més beneficis que caminar i és especialment recomanable per a persones amb cardiopaties cròniques, diabètiques, hipertenses, obeses, amb dolor crònic i amb afectació de l’estat anímic

 

 

L’origen de la marxa nòrdica es remunta als anys 30 als països nòrdics quan els esquiadors de fons introdueixen en els seus entrenament de fora de temporada de neu els bastons d’esquiar, amb la finalitat de no perdre el seu nivell físic de cara a la temporada de neu. L’any 2000 es crea a Finlàndia l’Associació Internacional de ‘Nordic Walking’ que es va expandir a altres països europeus, i a partir de 2006 arriba als centres sanitaris catalans, utilitzant la marxa nòrdica com una activitat de promoció de salut.

 

 

Molts estudis avalen que l’exercici físic és una eina molt útil per prevenir problemes de salut o millorar l’evolució d’algunes malalties. El Parc Taulí, com a ‘Hospital Promotor de la Salut. Empresa Saludable’, s’adhereix a la iniciativa del Departament de Salut, de promoció, lideratge i implantació de la salut entre la població i els treballadors sanitaris.