Parc del Turonet | static.pekeplan

 

 

El pròxim diumenge 19 de febrer torna la iniciativa de Jugatecambiental, al Parc del Turonet de Cerdanyola. El programa, impulsat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb la col·laboració de l'Ajuntament, proposa una sèrie d'activitats cada diumenge a les 11:30h per aprendre i gaudir de la natura.

 

La primera activitat serà el diumenge 19 de febrer i es titularà “Una casa per tothom”, un taller de construcció i col·locació de caixes niu.

 

La sessió tindrà una segona part, el 28 de maig, quan es revisaran les caixes instal·lades per observar si hi ha hagut nidificació.

 

Aquesta temporada el Jardí de Papallones que s'està construint a la part alta del parc prendrà protagonisme amb dues activitats que giraran al seu voltant. El diumenge 26 de març es farà “Ens ajudes a construir un jardí per a papallones?”, una activitat per aprendre com la diversitat d'olors i colors i els diferents ritmes de floració, afavoreixen la diversitat d'insectes.

 

La darrera sessió de la temporada, el 4 de juny, serà “Habitants del jardí de papallones”, una activitat participativa on s'identificaran els diferents insectes que visiten el Jardí de Papallones i també es farà el manteniment de l'espai.

 

La programació de primavera tornarà a fer èmfasi en el canvi climàtic, el consum responsable i el reciclatge amb tallers com “Alimentació i canvi climàtic”, “Agafem el cabàs, “Els pans d'arreu del món” i “Juguem amb les nostres creacions”.

 

El 2 d'abril se celebrarà la Festa d'Aigües, a càrrec d'Agbar que presentarà nous jocs d'aigua per compondre música, construir castells, fer navegar vaixells i fer arribar aigua a les cases.