El dinosaure s'ha convertit en una escultura emblemàtica i única | MARTA MASERAS

 

 

 

De ben segur que moltes vegades quan heu passat per la carretera C-58, en direcció a Manresa, i a l'altura de Can Serra, al terme municipal de Vacarisses, just després de la corba, a mà dreta, heu vist un dinosaure i us heu preguntat que hi feia allà. L'escultura de formigó és bastant gran, uns 3 metres d'alçada, i pesa entre 6.000 Kg i 7.000 kg.

 

 

Intentant esbrinar d'on sortia aquest animal prehistòric per a Món Terrassa, ens vam trobar amb curiosa història d'en Casimiro Salgado. Un senyor del poble de La Mata (Extremadura), que es va traslladar a Vacarisses, on primer regentava el bar de Can Serra i després va crear una constructora amb el seu nom.

 

 

Apassionat per l'arquitectura, en les seves estones lliures es dedicava a construir la seva obra. Els seus protagonistes eren figures de moda del moment, des del primer alcalde de Madrid amb democràcia, Don Tierno Galvan, a personatges encara notícia avui per altres motius, com la tonadillera sevillana Isabel Pantoja. Casimiro, enamorat de les “corridas” de bous, va recrear la mort de Francisco Ribera “Paquirri” en el moment que va ser envestit per un bou, “Avispado”, a la plaça de Pozoblanco. Fins i tot, va fer una escultura d'un motorista pel circuit de Castellgalí, que sembla però que al final no l'hi van arribar a exposar.