Muriel Casals | iSabadell

 

 

L’ajuntament de Sabadell concedirà la Medalla del Mèrit Ciutadà a títol pòstum a Muriel Casals. L’aprovació inicial es durà al ple municipal aquest mes de febrer amb la intenció de concedir la medalla a l’abril.

 

 

Muriel Casals va néixer a Avinyó, filla de l’advocat sabadellenc Lluís Casals, soldat republicà exiliat. L’any 1945 la família va tornar de l’exili i es van establir de nou a Sabadell. Muriel hi va passar la infància i la joventut, abans de mudar-se a Barcelona. La que després seria presidenta d’Òmnium Cultural i diputada de Junts pel Sí al Parlament va destacar en la seva vessant de docent, on va dedicar alguns dels seus estudis a la ciutat de Sabadell. Per exemple, la seva tesi doctoral versava sobre la indústria tèxtil llanera en el context de la Primera Guerra Mundial.

Casals va morir el 14 de febrer de l’any passat com a conseqüència de ser atropellada per un ciclista pels carrers de l’Eixample de Barcelona.