La parròquia va ser un important centre aglutinador

by | febr. 21, 2017 | Història de Bellaterra

La parròquia de la Sta. Creu | Cedida

 

 

 

Va ser en Joan Fàbregas, un pro-hom de Bellaterra d’aleshores, qui va impulsar la construcció de l’església a Bellaterra. Amb donatius i influències, va aconseguir el que avui és la parròquia de la Santa Creu i en agraïment, posteriorment varen dedicar-li el nom del carrer que ha esdevingut un dels més importants. 

 

En aquells temps Bellaterra estava molt lluny de Barcelona però, tan mateix varen aconseguir que fos el mateix bisbe qui inaugurés l’instal·lació de la ‘primera pedra’ a la parròquia de Bellaterra.

 

Tot i que l’imatge és precària, observeu el capellà a dalt de l’escala amb un llibre obert a les mans i el formós pi que hi tenim avui quan era encara molt incipient. 

 

 

Vols llegir més…?

EFEMÈRIDE | Una festa en motiu del retorn de l’Esquirol de Bellaterra

EFEMÈRIDE | Una festa en motiu del retorn de l’Esquirol de Bellaterra

Durant la Festa Major de Bellaterra de l’any 1998 va desaparèixer un dels esquirols de l’escultura de la Plaça Maragall, obra del senyor Colom. Quelcom que es podria haver estat una “tragèdia” pel veïnat de Bellaterra és va transformar en un nou repte i la recuperació de la simbòlica figura de l’Esquirol va esdevenir un nou motiu de celebració

EFEMÈRIDE | Fa 22 anys es construïen les  famoses columnes de la UAB

EFEMÈRIDE | Fa 22 anys es construïen les famoses columnes de la UAB

L’estiu de 1999 la Universitat Autònoma de Barcelona estava a punt de culminar l’obra que definiria els trets identitaris del centre fins avui en dia. Parlem de l’obra de les 4 columnes que es troben a l’entrada de la Universitat Autònoma de Barcelona, entre la lateral de la B-30 i el Campus

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: