L'urna gegant s'ha instal·lat a la plaça del Rey de Madrid, amb permís de Manuela Carmena | GEMMA AGUILERA

 

 

En un remolc i tapada amb unes teles, i flanquejada per una estelada que sortia de la finestra del cotxe que la remolcava, l'urna gegant que es va instal·lar a les portes del TSJC el 6 de febrer per donar suport a Mas, Ortega i Rigau, va arribar a Madrid diumenge al vespre. L'ha traslladat el col·lectiu Moltes Mercès, però l'ha portat en nom de l'Assemblea Nacional Catalana, que també és a Madrid per donar suport a Francesc Homs, que a partir d'avui declara davant del Suprem acusat de prevaricació i desobediència. 

 

 

“Hem dut l'urna a Madrid perquè és el símbol de la democràcia, un valor que defensa Francesc Homs però que el Suprem considera que és un delicte”, expliquen a El Món des de Moltes Mercès. L'ANC ja va posar l'urna gegant amb sobres davant del TSJC el 6 de febrer, i “no podíem deixar de fer-ho amb Francesc Homs, perquè se'l jutja pels mateixos motius que Mas, Ortega i Rigau”. A les set del matí, una desena de persones han preparat l'urna per a ser remolcada fins a la plaça del Rei de Madrid, punt de trobada dels representants de la societat civil i els polítics que acompanyaran Homs fins al Suprem.