Hola,

En primer lloc em presento:

 

El meu nom és Joaquín Alberto Rojo Ara. Vaig néixer a Santa Cruz de Tenerife, ara fa més de 64 anys i visc a Catalunya des de fa 48 anys. Estic casat amb una catalana i tinc dos fills. Visc a Bellaterra des de l'any 1999. He estat militant de base de Convergència i Unió més de 18 anys i he tingut l'honor de ser regidor a l'EMD de Bellaterra per CiU durant 2 anys, fins a la meva dimissió el 22 de setembre de 2016.

 

 

Sóc un convençut de la independència de Catalunya i Bellaterra i crec que el món és de la gent jove.

 

 

Un cop feta la presentació i per tota aquella persona que tingui la paciència de llegir-me, passo a explicar les raons de la meva dimissió (de CiU i no adscripció al PDECat, i regidoria de l'EMD) dita en el seu moment “per raons personals” i de més coses.

 

 

Accepto que algunes de les meves opinions poden causar rebomboris (això m'agradaria molt). Però el pluralisme és la base de la democràcia i la llibertat d'expressió la base del pluralisme. 

 

 

Concentració per la Independència de Bellaterra Foto: Cedida

1. Independència de Bellaterra

 

Quan es va plantejar el tema de la independència de Bellaterra respecte a Cerdanyola del Vallès, CiU Bellaterra hi va estar d'acord i es va sumar activament i des del principi a aquesta decisió del poble de Bellaterra. El grup de CiU de Bellaterra va demanar a principis del 2016 una audiència al molt honorable senyor Artur Mas i Gabarró per explicar-li de primera mà el pensament de CiU de Bellaterra. No ens va donar audiència, al·ludint raons d'agenda.

 

Crec que quan hi ha voluntat de veure el tarannà en una qüestió tan vital per un poble de Catalunya i quedar bé, en 10/15 minuts n'hi ha prou.

 

D'altra banda, si estem demanant d'independència de Catalunya, per què Bellaterra no pot ser-ho també? No estem sempre parlant de “voluntat política“? 

 

 

Comparació Foto: J.A. Rojo

2. Alternança política

 

Per experiència personal i professional, penso que els mandats de més de 8 anys (2×4), no són bons en cap àmbit. Crec que si en 8 anys no has pogut/sabut solucionar els problemes, millor deixar pas al següent. Em fa l'efecte que el continuisme en el poder no és bo per a la societat; encara que com diuen a Santa Cruz de Tenerife: “sarna con gusto no pica”. Vull dir, que si manen els “meus”, m'és el mateix de com ho facin…

 

Per la mateixa raó penso que el “rodillo” no es bo i no suposa la millor alternativa per solucionar els problemes de Bellaterra. No ho dubteu, l'alternança política és molt bona per la societat. Els polítics només volen el nostre vot cada quatre anys per guanyar i fer el que volen; després, les nostres queixes els hi entren per una orella i els surten per l'altra. Pensem-t'ho molt bé abans de dipositar el nostre vot

 

3. Continuisme i poca resposta

 

Per a mi, un dels problemes bàsics de CiU a l'EMD de Bellaterra ha estat i és el continuisme. No hem sabut marcar un perfil propi i denunciar tots els problemes endèmics de Bellaterra que són molts, variats i continus. Si teniu paciència, en pròxims escrits aniré desgranant cada un d'ells – inclòs algun cas personal.

 

També he de fer el “mea culpa“, ja que no hem donat resposta a les preguntes i propostes que ens han fet alguns veïns de Bellaterra. Demano perdó per aquesta omissió. 

 

Reclamacions Foto: J. A. Rojo

4. Nou Conveni per Bellaterra

 

Mentida!, mentida!, mentida! NO US DEIXEU ENGANYAR. No estem parlant d'això, estem parlant d'independència i com algun diria: ja estem en una altra pantalla. Ara resulta que després de no sé quants anys, l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ens donarà “el oro y el Moro”. Crec que el què paguem d'IBI a Bellaterra és molt “golós” per qui mana.

 

Es pot disfressar de moltes maneres, però d'Independència i retornar una part important del IBI després de tants anys…. Res de res. Sembla estrany però tota aquesta música ja l'he sentit fa molt de temps en ça. És que ara, després de no sé quants anys tot canviarà a favor nostre i lligarem els gossos amb llonganisses? No sentiu un cert tuf a la relació entre Catalunya i Espanya?

 

Es tracta de seguir lligats “emocionalment” i el que faci falta, però cadascú pel seu camí i fent amb les nostres peles el millor pel poble i la seva gent. Sóc de l'opinió que si no som independents i a més no tenim els diners, mai podrem millorar res.

 

Correm el risc que els diners siguin substituïts per promeses i grans paraules (sense contingut econòmic). Ho sento molt però la meva formació com Economista / administrador d'empreses, i la dura pràctica durant molts anys, així m'ho fan veure. Tanmateix, compartir serveis és una bona solució sens dubte, però una vegada més la lletra petita i la norma redactada a tal efecte pot engegar-ho tot a dida.

 

Espero i desitjo equivocar-me pel bé de Bellaterra, però pel que he sentit, aquest Nou Conveni és una excusa per no donar la independència a Bellaterra i pot ser una gran enganyifa. Espero poder votar arribat el moment per dir NO.