Fotografia de grup de la delegació de persones de Cecot i del Ministeri que han fet la visita a la B-40 | CECOT

 

 

Fer seguiment del ritme i dels terminis d’obra de la B-40 en el tram Abrera-Terrassa; aquest ha estat l’objectiu de la visita d’obres al túnel que s’està executant en aquest tram i que han dut a terme representants de la junta directiva de la Cecot de la mà del cap d’obres de l’autovia, Ramon Juanola, i altres representants del Ministeri de Foment. Els representants del sector empresarial han pogut corroborar que ja s’ha realitzat el 75% de l’obra i han pogut comprovar personalment, les tasques que els operaris estan desenvolupant en el túnel que és el punt de màxima complexitat del tram.

 

 

Per David Garrofé, secretari general de la Cecot, “podem constatar que l’obra avança segons el previst i que les solucions tècniques que s’estan plantejant són les adequades”. Amb tot, “hem insistit al director general de carreteres, Jorge Urrecho, que incrementi, o com a mínim que mantingui el pressupost de l’obra per aquest any, que la tingui com a prioritària i que no permeti més endarreriments”.

 

 

Segons un estudi que ja va fer públic la Cecot el passat més de febrer elaborat per l’Institut Cerdà i amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’impacte macroeconòmic del tram de la B-40 entre Abrera i Terrassa acabat suposaria un estalvi de 24M d’euros anuals i una inversió induïda de 240M, milloraria la flexibilitat de les cadenes de proveïment i ampliaria el mercat i la capacitat comercial de les empreses.