La UAB reconeix la bioquímica Mercedes Unzeta en commemoració del Dia de la Dona | Europapress

 

 

La commemoració del Dia Internacional de la Dona de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que tindrà lloc aquest dimecres, reconeixerà la trajectòria de la doctora en Química i catedràtica emèrita del departament de Bioquímica i Biologia Molecular, Mercedes Unzeta. Unzeta dirigeix un grup d'investigació a l'Institut de Neurociències de la UAB especialitzat en l'estudi de l'estrès oxidatiu en el context de malalties neurodegenerativas, i ha centrat el seu estudi en el concepte d'unitat neurovascular i a la seva relació amb el mal de l'Alzheimer, segons ha informat aquest dimarts en un comunicat la UAB. Ha publicat més de 80 articles en revistes internacionals i té cinc patents aprovades, a més l'estiu passat va ser escollida com una de les deu dones més destacades en l'àmbit acadèmic del rànquing de les 'Top 100 dones líders a Espanya', de la plataforma Dones&Companyia.