Les vidrieres del Tagore, omplien de llum les nits nadalenques

by | març 9, 2017 | Història de Bellaterra

Les finestres de l'escola Tagore des de l'exterior | Cedida

 

 

 

 

Una manera didàctica i vistosa de celebrar les festes

 

 

 

A finals dels 60 i fins ben entrats els 70, va crear-se un costum molt bonic per adornar l’escola Tagore durant les festes de Nadal. Una setmana abans de festes, els mateixos alumnes enganxaven papers de colors per dins en els vidres de les finestres de les aules. Era una manera d’aprendre i aprendre a treballar en equip.

 

 

El miracle es produïa al capvespre. El que durant la jornada havia estat una finestra tupida i amb poc cromatisme, es transformava en un bell espectacle des de fora quan deixaven els llums de dins encesos tota la nit.

 

 

Recordo que els alumnes orgullosos per la feina feta, arrossegaven a tots els familiars per mostrar les finestres que havien guarnit. Era fàcil trobar-hi varies famílies a fora l’escola suportant el fred rigorós d’hivern per descobrir quina ‘vitrina’ lluïa més. 

 

 

L’altre activitat nadalenca i ben entranyable era la decoració per part del alumnes d’un pessebre als jardins de l’estació per on, vulguis que no, hi passava tot el poble. En parlarem més endavant…

 

 

Vols llegir més…?

EFEMÈRIDE | Una festa en motiu del retorn de l’Esquirol de Bellaterra

EFEMÈRIDE | Una festa en motiu del retorn de l’Esquirol de Bellaterra

Durant la Festa Major de Bellaterra de l’any 1998 va desaparèixer un dels esquirols de l’escultura de la Plaça Maragall, obra del senyor Colom. Quelcom que es podria haver estat una “tragèdia” pel veïnat de Bellaterra és va transformar en un nou repte i la recuperació de la simbòlica figura de l’Esquirol va esdevenir un nou motiu de celebració

EFEMÈRIDE | Fa 22 anys es construïen les  famoses columnes de la UAB

EFEMÈRIDE | Fa 22 anys es construïen les famoses columnes de la UAB

L’estiu de 1999 la Universitat Autònoma de Barcelona estava a punt de culminar l’obra que definiria els trets identitaris del centre fins avui en dia. Parlem de l’obra de les 4 columnes que es troben a l’entrada de la Universitat Autònoma de Barcelona, entre la lateral de la B-30 i el Campus

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: