Les finestres de l'escola Tagore des de l'exterior | Cedida

 

 

 

 

Una manera didàctica i vistosa de celebrar les festes

 

 

 

A finals dels 60 i fins ben entrats els 70, va crear-se un costum molt bonic per adornar l’escola Tagore durant les festes de Nadal. Una setmana abans de festes, els mateixos alumnes enganxaven papers de colors per dins en els vidres de les finestres de les aules. Era una manera d’aprendre i aprendre a treballar en equip.

 

 

El miracle es produïa al capvespre. El que durant la jornada havia estat una finestra tupida i amb poc cromatisme, es transformava en un bell espectacle des de fora quan deixaven els llums de dins encesos tota la nit.

 

 

Recordo que els alumnes orgullosos per la feina feta, arrossegaven a tots els familiars per mostrar les finestres que havien guarnit. Era fàcil trobar-hi varies famílies a fora l’escola suportant el fred rigorós d’hivern per descobrir quina ‘vitrina’ lluïa més. 

 

 

L’altre activitat nadalenca i ben entranyable era la decoració per part del alumnes d’un pessebre als jardins de l’estació per on, vulguis que no, hi passava tot el poble. En parlarem més endavant…