La convocatòria serà a Barcelona | Cedida

 

 

El pròxim dissabte 1 d’abril Bellaterra per la Independència organitzarà una sortida amb el guiatge de l’investigador Jordi Bilbeny.

 

 

L'activitat començarà a les 10 h i s'allargarà fins a les 13 h, amb opció de dinar al restaurant actualment ubicat a la casa dels Colom. L'objectiu, segons explica l'entitat, és fer un recorregut urbà que ajudi a situar i a recuperar la nostra història. Barcelona conserva monuments i edificis religiosos i civils que preserven l’empremta de Colom en el seu llegat històric.

 

 

“Durant segles la història de Catalunya ha estat silenciada, perseguida, segrestada i reescrita. La Inquisició no ha estat una broma ni un tema d’estudi més o menys antipàtic. Era una realitat, una realitat legal. Conjuntament amb el Consell reial, tenia la missió de vetllar tant per la puresa de la fe catòlica com de la ideologia d’estat. Tot i que, aparentment, havia de treballar en l’àmbit de la interpretació del dogma, massa sovint es va convertir en el braç més ferotge de la llei. Allà on no arribava la persecució política, arribava la Inquisició.

L’estat espanyol, però també la Inquisició, són els autèntics responsables de la desaparició de milers de llibres de la nostra història. 

 

Bilbeny, Jordi. “Cristòfor Colom i el respecte al coneixement.

Institut Nova Història, 27 de setembre de 2016.”

 

  

 

 

Per a més informació, bellaterra@assemblea.cat