Bellaterra per la Independència fa una “Ruta Colombina” amb Jordi Bilbeny

by | març 17, 2017 | Espai d'Entitats

La convocatòria serà a Barcelona | Cedida

 

 

El pròxim dissabte 1 d’abril Bellaterra per la Independència organitzarà una sortida amb el guiatge de l’investigador Jordi Bilbeny.

 

 

L'activitat començarà a les 10 h i s'allargarà fins a les 13 h, amb opció de dinar al restaurant actualment ubicat a la casa dels Colom. L'objectiu, segons explica l'entitat, és fer un recorregut urbà que ajudi a situar i a recuperar la nostra història. Barcelona conserva monuments i edificis religiosos i civils que preserven l’empremta de Colom en el seu llegat històric.

 

 

“Durant segles la història de Catalunya ha estat silenciada, perseguida, segrestada i reescrita. La Inquisició no ha estat una broma ni un tema d’estudi més o menys antipàtic. Era una realitat, una realitat legal. Conjuntament amb el Consell reial, tenia la missió de vetllar tant per la puresa de la fe catòlica com de la ideologia d’estat. Tot i que, aparentment, havia de treballar en l’àmbit de la interpretació del dogma, massa sovint es va convertir en el braç més ferotge de la llei. Allà on no arribava la persecució política, arribava la Inquisició.

L’estat espanyol, però també la Inquisició, són els autèntics responsables de la desaparició de milers de llibres de la nostra història. 

 

Bilbeny, Jordi. “Cristòfor Colom i el respecte al coneixement.

Institut Nova Història, 27 de setembre de 2016.”

 

  

 

 

Per a més informació, bellaterra@assemblea.cat

 

Vols llegir més…?

“Llarga vida a la Unió de Veïns i seguim anant per feina”

“Llarga vida a la Unió de Veïns i seguim anant per feina”

Avui dijous 15 de setembre és la data en la que es va constituir oficialment la nostra associació veïnal l’any 1947. En aquesta data la Junta Directiva celebra una junta especial, en la que s’aprovarà un Manifest que  retrà homenatge a totes les sòcies i socis que han format part de la Unió de Veïns al llarg de la història i especialment els que han format part de les Juntes Directives anteriors. Ben aviat farem difusió d’aquest Manifest.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: