Roger Hodgson actuarà a Sant Cugat el 13 de juliol. | Foto: Cedida

 

 

Roger Hodgson, als seus 67 anys, no ha deixat de cantar els èxits de Supertramp i les seves noves composicions, i continua de gira per tot el món unint fins a quatre generacions de públic als seus concerts.

 

Actuarà per primer cop al Teatre-Auditori Sant Cugat el dijous 13 de juliol d'aquest any. Les 920 localitats es posaran a la venda a les 11 h del matí del dimarts 4 d’abril a preus que van des del 96 € als 46 €.

 

L'11 de juliol farà un concert a Madrid i l'endemà actuarà a Barcelona. El seu darrer concert a l'Estat espanyol d'aquesta nova gira europea serà l'11 d'agost a Cambrils (Tarragona).

 

Si l'any passat va ser la cantant Suzanne Vega qui va tancar la temporada del Teatre-Auditori Sant Cugat amb la primera edició del Festival Excepcional, aquest any serà l'excompositor de Supertramp qui protagonitzarà aquest concert internacional a l'escenari santcugatenc.

 

Per la tinenta d’alcalde de Cultura de Sant Cugat, Carmela Fortuny, “la bona temporada del Teatre-Auditori Sant Cugat bé mereix un tancament excepcional. Per segon any apostem des de l'Ajuntament per aquesta fórmula de festival internacional, i enguany comptarem amb l'actuació de l'ànima de Supertramp. El repertori del fundador i compositor de la majoria de cançons del mític grup de rock inclourà les cançons més emblemàtiques del grup així com temes propis de la seva carrera en solitari”.

 

Les converses iniciades fa prop de dos anys entre el Teatre-Auditori i els representants de Roger Hodgson han donat el seu fruit i Sant Cugat serà escenari d'un concert que difícilment es tornarà a repetir.

  

Més de 60 milions de discos venuts

  

Roger Hodgson és un dels cantautors més reconeguts del nostre temps arreu del món. És l'autor de la música i la lletra de molts dels grans èxits del grup Supertramp com “Give a little bit”, “Dreamer”, “The Logical Song”, “Breakfast in America”, “It's raining again” o “School”.

 

Durant el temps que Roger Hodgson va formar part de Supertramp es van vendre més de 60 milions de discos convertint-se en un fenomen del rock internacional. L'àlbum Breakfast in America va aconseguir ser número u en països de tot el món i es va quedar al cim de les llistes durant un any complet, venent més de 20 milions de còpies i convertint-se en un dels àlbums més venuts de tots els temps.

  

Autor d'èxits mundials amb 17 anys

  

Nascut al sud d'Anglaterra el 1950 Roger Hodgson va començar a escriure cançons amb 12 anys, va protagonitzar el seu primer concert amb cançons seves un any després i just en finalitzar la seva etapa escolar va gravar el seu primer disc Mr. Boyd. A l'edat de 17 anys escriuria cançons de la talla de “Breakfast in America”, “The logical song” o “Fool's Overture”.

 

Hodgson va conèixer a Rick Davies el 1969 i junts van crear el grup Daddy que poc després es convertiria Supertramp, formació que publicaria el seu primer disc el 1970.

 

De forma semblant a l'acord dut a terme entre John Lennon i Paul McCartneya The Beatles, la major part de les cançons de Supertramp van ser acreditades a Davies i Hodgson, independentment de qui fos el seu principal autor, si bé en la majoria dels casos el principal compositor va ser l'intèrpret de les cançons.