Circulació
 

En data 23/07/13 vaig enviar una carta al President de l'EMD el Senyor Ramon Andreu, exposant el problema que existeix pel que fa a la velocitat màxima en el meu carrer, superada amb escreix per un percentatge elevat dels vehicles respecte a la senyalització (la mesura es va fer amb un radar portàtil). A causa de la meva insistència, vaig aconseguir el compromís de fer una reunió, 6 mesos més tard. L'entrevista es va fer amb la participació del “tècnic de l'Entitat”, des de llavors (ja fa 3 anys), encara no s'ha pres cap acció tot i les promeses (?).
 

Penso que és hora de limitar la velocitat a Bellaterra. A Barcelona ciutat fa anys que la tenen limitada en molts carrers a 30 km./h. No tindríem més seguretat, menys soroll i menys pol·lució?
Quan tindrem carrils bicicleta? Ja he dit moltes vegades que en fan patir molt aquelles famílies que surten amb la bici els caps de setmana i han de compartir el carrer amb vehicles que van a tota pastilla.

Quan es faran alguns carrers de direcció única per evitar que els vehicles aparquin sobre la vorera?. Decididament la gent gran amb mobilitat reduïda tenen un problema greu per caminar per Bellaterra. També ho posarem més difícil a aquells vehicles que no pertanyen a Bellaterra i que fan drecera pels nostres carrers. Un cop més, menys perill, menys soroll i menys pol·lució.
Per acabar amb tot això i com en el cas del punt que ve a continuació, el pas següent serà demanar la mediació de la Generalitat de Catalunya, per intentar solucionar de una vegada els problemes esmentats.
 

 

 

 

 

Companyia d'aigües

Sembla que hi ha molts problemes en l'abastiment d'aigua. Us explico el meu cas:
Després de 16 anys de contracte i no sé quantes reclamacions, la companya d'aigües CASSA ha fet una nova escomesa i de moment sembla que el problema està solucionat.
Tot això m'ha costat moltes gestions i temps, també demanar l'empara de l'Ajuntament de Cerdanyola que ho ha derivat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.
El camí a seguir és tenir molta paciència. No esperis que ningú et solucioni els teus problemes (encara que cobri per això), ja què com diu la dita “si vols estar ben servit, fes-te tu mateix el llit”.
 

 

 

 

 

 

Web de transparència
 

Aquest punt serà molt curt, desgraciadament com la realitat. Ho hem demanat moltes i moltes vegades, però res de res. Per què serà?
Tots els veïns de Bellaterra han de poder accedir als comptes de l'EMD i auditar-los. No oblidem mai i no em cansaré de dir que són els nostres diners i que tenim tot el dret del món a revisar-los i demanar explicacions.
 

 

 

 

 

 

 

 

Robatoris

Punt molt important i amb resultats nefastos. Penso que una solució podria ser, com ja s'ha fet en alguns llocs, fer patrulles veïnals. Si fem números i si tots posem una mica de la nostra part (del nostre temps, dels nostres diners, o de les dues coses), no tindrem tants maldecaps i estarem tots més ben protegits. Si vols estar ben servit……..
 

 

 

 

 

 

 

 

CAP

Per a mi això té a veure amb una de les mancances ja tractades amb anterioritat; peles, peles, peles….
Sempre he pensat que és un problema de diners, però el meu ex-grup a l'EMD m'ha dit amb molta raó que no n'hi ha prou amb diners, que també cal tenir representació en el Parlament de Catalunya per fer més força.
Una vegada més optem per la política de distreure al personal no dient tota la veritat. Dia que passa, any que empeny.
 

 

 

 

 

 

 

 

Voreres

Tot hom sap que tenim la pila de kilòmetres de carrers on falten voreres. Si això hi sumem que molts vehicles que s'aparquen sobre elles, el resultat és nefast i molt perillós. Ja ho he dit abans, la gent gran tenen un problema a Bellaterra i a la llarga tots el tindrem.
Tant de bo tinguéssim eleccions cada any (és broma), així es farien moltes coses a Bellaterra (no es broma).

 

 

 

 

 

 

Enllumenat

Sóc d'un altre planeta si dic que l'enllumenat de Bellaterra és car, tercermundista i poc eficient? Crec que hi ha molts Ajuntaments que es posen les piles i aposten per les noves tecnologies. Nosaltres que fem?, pol·lució lluminosa i tan tranquils?
 

 

 

 

 

 

 

 

Cables de telèfons

Hi ha llocs on he pogut comptar fins a 15 fils penjant. Però resulta que les noves instal·lacions/línies acaben de la mateixa forma.
Després de passar per no sé quantes caixes de registre (cada una implica una connexió que al cap del temps s'oxida), la comunicació telefònica és tot un poema. Oblideu-vos de no tenir soroll en la línia i un ADSL per cable de coure amb una velocitat acceptable.

 

 

 

 

 

 

Zones d'aparcament

 

Fa molt de temps que els veïns de Bellaterra demanem un aparcament prop de l'estació del tren. Algú pot dir-me que això es va provar i que va ser impugnat. A pesar de tot això, les meves preguntes son: no hi ha cap més solució?, no hi ha terrenys que puguin ser destinats a tal efecte?, les lleis/normes només es poden redactar d'una única forma?, els advocats (dit de pas, tenen un xollo amb nosaltres) només els gastem per defensar els nostres drets? No seria millor utilitzar-los (com ja s'està fent) per redactar normes i lleis on aconseguim el que volem, però amb paraules i formes d'expressió que després siguin de difícil impugnació?

Per fi ja estic a punt d'acabar; però abans m'agradaria fer una sèrie d'advertiments:

Ara es tracta una vegada més de distreure al personal, no afrontant de veritat tots els problemes endèmics que tenim a Bellaterra. No estic dient que ho puguem fer tot immediatament, no. Estic dient que cal tenir un pla d'actuació detallat (què, quan, cost aproximat…..) de totes les mancances que tenim i que ha de servir per negociar amb qui calgui, quan calgui i també per fer-ho a poc a poc, d'acord amb les nostres prioritats i els nostres recursos actuals i futurs. Sempre dic el mateix: (també val pel punt de les Zones d'aparcament/ lleis i normes).
També i relacionat amb tot l'anterior, em pregunto: els diners vénen només d'un lloc?
Ara parlem d'escollir una bandera, de rebre informació (propaganda subliminar) pel telèfon, de fer fum amb el tema de les antenes fins que ningú en parli, de que no es donen els recursos pel CAP, de Reis mags, d'esquirols……, tot per com ja he dit per desviar l'atenció de tots els problemes reals que tenim i no som capaços de solucionar, encara que sigui parcialment.

No penso tenir la raó, no, només pretenc que pensem sobre tot el dit. Que no ens quedem al darrer com a poble. Que fem pinya. Que siguem crítics. Que les nostres cases, que hem fet amb tant d'esforç, no es vagin devaluant, donat que no hem sigut capaços de fer quelcom per canviar la tendència actual.

 

 

 

 

TOT ESTÀ IGUAL
NO M'HI CONFORMO i HO VULL TOT

VISCA CATALUNYA i BELLATERRA !!