El Monestir de Sant Cugat, un monument imprescindible | Artur Ribera

 

 

Els bisbats catalans han presentat el primer Catàleg d’Activitats Turístiquesrelacionades amb el patrimoni religiós del país i el Monestir de Sant Cugat és una de les parades recomanades. La guia ha estat elaborada per Catalonia Sacra, l’entitat de les diverses diòcesis catalanes dedicada a donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i artístic vinculat a l’Església Catòlica, amb el propòsit de facilitar la visita guiada als equipaments religiosos.

 

 

El Monestir de Sant Cugat és un dels 32 atractius turístics que proposa el catàleg i en el que destaquen espais com la catedral de Santa Maria de Girona, les esglésies romàniques de la Vall de Boí o el Monestir de Sant Joan de les Abadesses.

 

 

El catalèg conté quatre tipus de productes turístics. ‘Grans monuments’ proposa visites guiades a monuments de l’Església catalana; ‘Descobertes’ inclou itineraris guiats de tot un dia que recorren diferents esglésies properes d’alt valor històric o artístic; ‘Grans rutes’ són itineraris a realitzar en prop d’una setmana i ‘Esglésies obertes’ proposa una selecció d’esglésies patrimonialment destacables.

 

 

D’altra banda, Catalonia Sacra ha presentat també l'agenda d’activitats culturals per al 2017, amb una cinquantena de propostes. Les activitats volen posar de relleu la importància de diverses obres cabdals de l’art català, entre les quals, els gòtics de Santa Maria de Tots els Sants de Sant Cugat del Vallès (9 de setembre).