En marxa l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental per impulsar l’economia social

by | març 30, 2017 | Al Dia

Imatge de la campanya presentada el 29 de març a Sant Cugat | Cedida

 

 

L'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental s'ha presentat reivindicant-se com un espai de trobada, coordinació, aprenentatge, innovació, creació i assessorament en l'àmbit de l'economia social i cooperativa al territori.

 

 

Aquest és un dels 10 ateneus cooperatius que configuren la Xarxa d'Ateneus Cooperatius creada en el marc del programa Aracoop, a partir d'una iniciativa de la Generalitat a Catalunya. Un projecte que es presentarà públicament el 3 de maig amb una activitat al celler Cooperatiu.

 

 

A Sant Cugat el programa ja ha posat en funcionament els Punts d'Assessorament i Suport a l'Economia Social i el Cooperativisme que atenen gratuïtament les persones interessades els dimecres de 10 a 12.30 hores a Cal Temerari, i de 17 a 19.30 hores a la Casa de Cultura. Es pot contactar amb l'Ateneu al correu electrònic vallessud@ateneucooperatiuvalles.org o al número de telèfon 693 594 125.

 

 

Els objectius de l'Ateneu, que dóna cobertura als municipis de Sant Cugat, Cerdanyola, Montcada i Reixach, Ripollet i Rubí, són els de crear un servei i espai d'atenció per a l'enfortiment de l'economia social i cooperativa. D'aquesta manera, s'encarregarà de coordinar i desenvolupar projectes i activitats de foment i promoció de l'economia social i cooperativa al territori. Igualment, afavorirà i contribuirà a la creació d'empreses d'economia social i cooperativa per un país amb més i millor feina, així com afavorir la inserció laboral en empreses cooperatives i societats laborals.

 

 

En xifres, l'objectiu és “arribar a un miler de persones de la comarca, creant una trentena de cooperatives i generant una cinquantena de llocs de feina”, ha detallat Nino Ramírez, gerent de la cooperativa Doble Via, al capdavant de la iniciativa, durant la presentació celebrada a la Casa de Cultura aquest 29 de març.

 

 

Una presentació de la qual també han participat Joana Barbany, tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert;  Pere Soler, tinent d’alcalde d’Ocupació i Polítiques; Anna Fernàndez membre de la Xarxa d’Economia Solidaria de Sant Cugat i Narcís Sánchez, membre de  Cal Temerari/Sincrocoop.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: