Imatge de la campanya presentada el 29 de març a Sant Cugat | Cedida

 

 

L'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental s'ha presentat reivindicant-se com un espai de trobada, coordinació, aprenentatge, innovació, creació i assessorament en l'àmbit de l'economia social i cooperativa al territori.

 

 

Aquest és un dels 10 ateneus cooperatius que configuren la Xarxa d'Ateneus Cooperatius creada en el marc del programa Aracoop, a partir d'una iniciativa de la Generalitat a Catalunya. Un projecte que es presentarà públicament el 3 de maig amb una activitat al celler Cooperatiu.

 

 

A Sant Cugat el programa ja ha posat en funcionament els Punts d'Assessorament i Suport a l'Economia Social i el Cooperativisme que atenen gratuïtament les persones interessades els dimecres de 10 a 12.30 hores a Cal Temerari, i de 17 a 19.30 hores a la Casa de Cultura. Es pot contactar amb l'Ateneu al correu electrònic vallessud@ateneucooperatiuvalles.org o al número de telèfon 693 594 125.

 

 

Els objectius de l'Ateneu, que dóna cobertura als municipis de Sant Cugat, Cerdanyola, Montcada i Reixach, Ripollet i Rubí, són els de crear un servei i espai d'atenció per a l'enfortiment de l'economia social i cooperativa. D'aquesta manera, s'encarregarà de coordinar i desenvolupar projectes i activitats de foment i promoció de l'economia social i cooperativa al territori. Igualment, afavorirà i contribuirà a la creació d'empreses d'economia social i cooperativa per un país amb més i millor feina, així com afavorir la inserció laboral en empreses cooperatives i societats laborals.

 

 

En xifres, l'objectiu és “arribar a un miler de persones de la comarca, creant una trentena de cooperatives i generant una cinquantena de llocs de feina”, ha detallat Nino Ramírez, gerent de la cooperativa Doble Via, al capdavant de la iniciativa, durant la presentació celebrada a la Casa de Cultura aquest 29 de març.

 

 

Una presentació de la qual també han participat Joana Barbany, tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert;  Pere Soler, tinent d’alcalde d’Ocupació i Polítiques; Anna Fernàndez membre de la Xarxa d’Economia Solidaria de Sant Cugat i Narcís Sánchez, membre de  Cal Temerari/Sincrocoop.