La bosses de plàstic ja no seran gratuïtes | Cedida

 

 

Aquesta imatge ja no serà gratuita a Catalunya des d'aquest divendres 31 de març. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest dijous, en el marc de la Llei 5/2017, de 28 de març, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic, un seguit de modificacions del text refós de la Llei reguladora dels residus, entre les quals es prohibeix el lliurament gratuït de bosses de caixa o de lliurament a domicili de qualsevol material plàstic, incloent el plàstic en general, el plàstic oxodegradable i el plàstic biodegradable, amb exclusió de les compostables que compleixin els requisits de la norma UNE-EN 13432 o equivalent, en els punts de venda de mercaderies o productes.

 

 

La mesura, que entrarà en vigor aquest divendres, 31 de març, serà d’aplicació a tots els comerços de Catalunya, sigui quina sigui la seva tipologia, sempre que en vendre el producte facin servir bosses de plàstic.

 

 

 

 

Campanya per informar els consumidors

  

Per garantir la difusió de la norma, l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) iniciarà properament una campanya informativa adreçada als comerços, i a la ciutadania en general, per comunicar-los que a partir d’ara les bosses de plàstic deixen de ser gratuïtes, i que tenen alternatives per dur la compra.

 

 

L’ARC, en el marc del Pacte per la Bossa, va arribar a un acord l’any 2015 amb el sector comercial per fer pagar aquest producte als clients de tots els comerços catalans.  Catalunya és, un cop més, pionera a l’Estat Espanyol en l’aplicació de mesures legals pel que fa a la reducció del consum de bosses de plàstic.