Bitllet de 50 euros  | Europa Press

 

El nou bitllet de 50 euros corresponent a la sèrie Europa, que incorpora noves mesures de seguretat, entrarà en circulació als països de la zona euro aquest dimarts 4 d'abril del 2017, segons ha informat aquest dilluns el Banc Central Europeu (BCE).

 

 

La introducció del nou bitllet de 50 euros forma part del compromís del supervisor bancari europeu per millorar els elements de seguretat dels bitllets en euros, per la qual cosa s'ha introduït un holograma que inclou una finestra amb un retrat de la deessa Europa visible en tots dos costats del bitllet.

 

 

Aquesta finestra es torna transparent si es mira el bitllet de contrallum, la qual cosa suposa un “important” avanç en la tecnologia de bitllets que en dificulta “encara més” la falsificació. A més, el bitllet inclou un número verd maragda que canvia de color al blau fosc si s'inclina.

 

 

El dissenyador gràfic alemany Reinhold Gerstetter ha estat el responsable d'actualitzar el disseny dels bitllets d'euro, que en la seva sèrie Europa inclouen aquells països incorporats des de l'ampliació de la UE del 2002.

 

 

L'arribada del nou bitllet de 50 euros se suma a la introducció gradual de les denominacions d'inferior valor de la sèrie Europa, després de la posada en circulació del bitllet de 5 euros (2 de maig del 2013), seguida del nou bitllet de 10 euros (23 de setembre del 2014) i del nou bitllet de 20 euros (25 de novembre del 2015).