Farmàcia | Europa Press

 

 

El Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC), la Societat Espanyola de Farmàcia Comunitària (SEFAC) i la patronal Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (Fefac) han constituït un grup de treball per estudiar l'opció que les farmàcies catalanes puguin administrar algunes vacunes.

 

 

Fonts del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona (COFB) han explicat que el grup cerca “definir de forma consensuada amb l'autoritat sanitària i els diferents actors quin hauria de ser el paper actiu del farmacèutic comunitari en el marc de les immunitzacions preventives”.

 

 

El grup de treball encara està en una fase molt inicial d'estudi, per la qual cosa els farmacèutics no han donat més detalls sobre la proposta, que s'emmarca en el posicionament favorable del Ministeri de Sanitat a què les farmàcies puguin realitzar aquesta actuació, actualment repartida entre ambulatoris i hospitals.

 

 

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, Magda Campins, ha dit que veu “viable” que els farmacèutics puguin vacunar de la grip perquè actualment l'administren les infermeres a partir de protocols sense passar per la consulta del metge.

 

 

No obstant això, ha advertit que seria necessari que els farmacèutics passessin una formació, coneguessin les contraindicacions i es donessin les condicions adequades quant a material i medicaments perquè poguessin actuar en cas que es produís una reacció adversa, encara que és quelcom “excepcional”.