L'església de Sant Miquel de Balenyà | coneixercatalunya

 

 

 

Els veïns de l’EMD de Sant Miquel de Balenyà (Osona) han decidit independitzar-se de Seva. Els resultats del procés participatiu han estat clars i el 83% dels votants (461 sufragis) ha optat pel ‘sí’ i un 15% (83 sufragis) pel ‘no’, en una consulta que ha comptat amb una participació del 53% del cens de 1.058 persones majors de 16 anys. Lluís Luengo, membre del Consell de Participació, ha assegurat que “estan satisfets” amb la participació del 53%. “Ens hagués agradat arribar a més gent però creiem que haver superat el 50% està molt bé, sobretot tenint en compte que és un procés que és difícil, tenim les lleis una mica en contra, i la gent estava una mica decebuda perquè l'any 1993 es va intentar i no es va aconseguir degut a voluntats polítiques”, ha explicat Luengo a l’ACN. “La responsabilitat es trasllada ara a l’equip de govern de Seva que va dir que agafaria el resultat i el tiraria endavant”, ha continuat el membre del Consell de Participació.