Detinguts 18 membres d'un grup que es desplaçava en transport públic per robar en domicilis | Mossos

 

 

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d'Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona i la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Martí, conjuntament amb el Grup 11 de la Brigada Provincial de la Policia Nacional, han detingut 18 membres d'una organització criminal especialitzada en realitzar robatoris amb força en domicilis de Catalunya.

 

 

La investigació es va iniciar l’octubre del 2016 quan els agents van tenir constància d’un robatori amb força perpetrat a Terrassa per tres persones. Els policies des d’un primer moment van poder identificar els autors del fet com a integrants d’un grup d’origen georgià ubicat al districte de Sant Martí de Barcelona, especialitzat en els robatoris a domicilis.

 

 

En la fase inicial de les indagacions els mossos van constatar que aquest grup de lladres s’havia separat per formar altres grups amb persones reclutades en  organitzacions que s’havien desfet, tant a Catalunya com a diverses ciutats de l’Estat espanyol, europees o que havien vingut directament des de Geòrgia per integrar-se a l’activitat delictiva de l’organització criminal. El seu àmbit d’actuació delictiva es situava dins l’àrea metropolitana de Barcelona, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat i a la ciutat de Madrid.

 

 

  

Tot i la formació de noves bateries els principals investigats tenien habitualment contacte entre ells i s’intercanviaven tant els integrants del grup com les eines per consumar els robatoris amb la finalitat d’optimitzar els seus recursos.

 

 

Durant la investigació els agents van saber que l’organització havia enviat un grup a Madrid, localitat on ja havien dut a terme diversos robatoris. Per aquest motiu es va crear un equip de treball conjunt amb agents de la Policia Nacional de la Brigada Provincial de Madrid. La primera setmana de febrer una patrulla d’aquest cos va avortar un robatori in fraganti dels investigats. Aquesta actuació va comportar la detenció de  quatre persones que van ingressar posteriorment al CIE de la capital espanyola.