Les comissions de protecció dels drets dels animals dels col·legis d'advocats catalans han avalat l'ús del pinso anticonceptiu com a mètode per controlar la població de coloms a les àrees urbanes.

 

Consideren que la pràctica de capturar i matar exemplars és contrària a les lleis proteccionistes vigents, a més de totalment ineficaç ja que en provoca un augment de la població i una gran despesa econòmica, segons han valorat aquest dimarts en un comunicat.

 

En canvi, creuen que implementar el pinso anticonceptiu comporta, d'una banda, que els municipis que l'apliquin compleixin la normativa en matèria de protecció dels drets dels animals i, de l'altra, que el control del coloms en àrees urbanes es faci amb “mètodes ètics, efectius i amb el menor cost econòmic possible”.

 

Al·ludeixen a un estudi del Museu de les Ciències Naturals de Barcelona i l'Agència de Salut Pública que, segons els advocats, ha demostrat científicament que el mètode de capturar-los i matar-los va provocar un increment de la població d'un 95% a la capital en 15 anys, del 1991 al 2006.