Els Premis Nacionals de Cultura 2017 es lliuraran a La Sala de Rubí

by | abr. 6, 2017 | Al Dia

Els premiats s'han desvetllat en un acte a Barcelona | Eva Guillamet

 

Rubí serà la seu de l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2017 el proper 14 de juny. El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha escollit el Teatre Municipal La Sala per a l’entrega d’aquests guardons, considerats la distinció més rellevant en l’àmbit cultural català.

 

Per a l’alcaldessa, Ana María Martínez, “representa un gran honor poder acollir a la ciutat un acte cultural tan important. Ho entenem com un reconeixement del CoNCA a la bona feina que estem fent per situar Rubí en el mapa de la cultura del país. A més, ens fa especial il·lusió que s’hagi triat la nostra ciutat l’any que commemorem el 25è aniversari del Teatre Municipal La Sala”.

 

El CoNCA atorgarà els Premis Nacionals de Cultura a personalitats amb trajectòries representatives, a talents en alça i de notable projecció internacional, a disciplines artístiques com la publicitat creativa i el còmic, i a entitats que contribueixen amb la seva activitat a la creació de nous públics entre les generacions més joves. Els Premis Nacionals de Cultura 2017 són: Josep Cots, Maria Espeus, la Fundació Apel·les Fenosa, Joan Francesc Mira, Hèctor Parra, Raimon, Carles Santamaria, el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, Albert Serra i Emma Vilarasau.

 

Aquests guardons reconeixen figures i entitats que han contribuït i contribueixen a donar més rellevància a la cultura catalana, ja sigui per la labor intel·lectual, artística o d’identitat compartida que desenvolupen. Els guardonats destaquen un any més per l’excel·lència de la seva obra i carrera, la tenacitat en la seva labor, la creativitat i la singular empremta que cadascun d’ells ha aportat i continua aportant en el seu àmbit d’activitat. Es tracta de deu referents que contribueixen a fer créixer i enaltir la nostra cultura, un model a seguir pel sector professional i per la ciutadania.

 

Un any més, el jurat encarregat d’escollir els guanyadors de 2017 ha estat format per Carles Duarte (president), Gemma Sendra, David Albet, Mercè Gisbert, Pilar Parcerisas i Isona Passola, tots membres del Plenari del CoNCA, l’òrgan de màxima decisió d’aquesta institució.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: