Els premiats s'han desvetllat en un acte a Barcelona | Eva Guillamet

 

Rubí serà la seu de l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2017 el proper 14 de juny. El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA) ha escollit el Teatre Municipal La Sala per a l’entrega d’aquests guardons, considerats la distinció més rellevant en l’àmbit cultural català.

 

Per a l’alcaldessa, Ana María Martínez, “representa un gran honor poder acollir a la ciutat un acte cultural tan important. Ho entenem com un reconeixement del CoNCA a la bona feina que estem fent per situar Rubí en el mapa de la cultura del país. A més, ens fa especial il·lusió que s’hagi triat la nostra ciutat l’any que commemorem el 25è aniversari del Teatre Municipal La Sala”.

 

El CoNCA atorgarà els Premis Nacionals de Cultura a personalitats amb trajectòries representatives, a talents en alça i de notable projecció internacional, a disciplines artístiques com la publicitat creativa i el còmic, i a entitats que contribueixen amb la seva activitat a la creació de nous públics entre les generacions més joves. Els Premis Nacionals de Cultura 2017 són: Josep Cots, Maria Espeus, la Fundació Apel·les Fenosa, Joan Francesc Mira, Hèctor Parra, Raimon, Carles Santamaria, el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, Albert Serra i Emma Vilarasau.

 

Aquests guardons reconeixen figures i entitats que han contribuït i contribueixen a donar més rellevància a la cultura catalana, ja sigui per la labor intel·lectual, artística o d’identitat compartida que desenvolupen. Els guardonats destaquen un any més per l’excel·lència de la seva obra i carrera, la tenacitat en la seva labor, la creativitat i la singular empremta que cadascun d’ells ha aportat i continua aportant en el seu àmbit d’activitat. Es tracta de deu referents que contribueixen a fer créixer i enaltir la nostra cultura, un model a seguir pel sector professional i per la ciutadania.

 

Un any més, el jurat encarregat d’escollir els guanyadors de 2017 ha estat format per Carles Duarte (president), Gemma Sendra, David Albet, Mercè Gisbert, Pilar Parcerisas i Isona Passola, tots membres del Plenari del CoNCA, l’òrgan de màxima decisió d’aquesta institució.